Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2012. Július 25. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Keller László bírósághoz fordul, ha kizárják az MSZP-ből

Keller László bírósághoz fordul, ha kizárják az MSZP-ből

Bírósághoz fordul Keller László MSZP-s politikus, ha jogerősen kizárják pártjából. A volt pénzügyminisztériumi államtitkár, Törökbálint egykori polgármestere és volt országgyűlési képviselő, a megyei közgyűlés tagja nem jogerős kizárásáról a nol.hu egyik blogja számolt be kedd délután.

Keller László az MTI-nek azt mondta, hogy csak a végső döntés után kívánja a nyilvánosság elé tárni az MSZP-ből történő esetleges kizárásának hátterét. A politikus
közölte: nem tudja, hogy miért épp most tartották szükségesnek egyesek "médiaeseménnyé" tenni az MSZP Pest megyei etikai bizottságának júniusi döntését, ami ellen ő még a múlt hónapban fellebbezett.
"Mélységesen igazságtalannak és erkölcstelennek tartom a történteket" - fogalmazott Keller László, aki - mint mondta - ennek ellenére tisztességesen kivárja, amíg a Bárándy Gergely vezette országos egyeztető bizottság meghozza a másodfokú döntést.
Ennek várható időpontjáról nem tudott konkrétumot mondani a politikus, szerinte hosszú folyamatról van szó. Hozzátette: bármilyen másodfokú döntés is születik, kiáll majd a közvélemény elé, ám ha számára kedvezőtlen lesz a jogerős határozat, bírósághoz fordul.
Az eztígyhogy.nolblog.hu bejegyzése szerint a megyei etikai testület néhány hete 6:1 arányban döntött a politikus kizárásáról, de a blogból sem derül ki, hogy mi volt az oka az etikai eljárásnak.
Az MTI értesülései szerint a megyei közgyűlés legutóbbi, június 29-ei ülésén már érezhető volt valamiféle "belső mozgolódás" a szocialista frakcióban. Kovács Barnabás akkori frakcióvezető napirend előtt bejelentette lemondását (posztját a nagykőrösi László Ferenc vette át), és egyesek azt is különösnek tartották, hogy a mindig "beszédes" Keller László azon az ülésen egyszer sem szólt hozzá a napirendi pontokhoz.

Címkék: Pártok-MSZP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:36, kedd | Belföld

1,7 százalékkal nőtt a GDP

A bruttó hazai termék (GDP), a gazdaság teljesítménye 2024 első negyedévében 1,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden első becslése alapján.

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 08:28, kedd | Belföld

Maruzsa Zoltán: cél a köznevelés digitalizációja

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn Szolnokon.

2024. Április 30. 08:26, kedd | Belföld

Agrárminiszter: a brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán

A brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán, tehát alapvető változásra van szükség az uniós mezőgazdasági politikában, ami csak a jelenlegi brüsszeli elit leváltásával érhető el