Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Február 19. 00:00, vasárnap | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Katolikus általános iskolát indítanak Salgótarjánban

Katolikus általános iskolát indítanak Salgótarjánban

Katolikus általános iskolát indít a Váci Egyházmegye szeptemberben Salgótarjánban, két osztállyal; a megyeszékhelyen eddig nem volt ilyen iskola, katolikus óvoda viszont húsz éve működik.

A Váci Egyházmegye kereste meg az önkormányzatot azzal, hogy a Jó Pásztor katolikus óvoda folytatásaként általános iskolai oktatást szeretnének folytatni. A városvezetés támogatta az elképzelést, hiszen ez egyezik az érintett szülők szándékával is.
Az önkormányzat a baglyasaljai Bóna Kovács Károly iskola megüresedett épületét ajánlotta fel ingyenes használatra az egyháznak, ezt nevesítették is a közoktatási tervben. A közgyűlés várhatóan márciusban dönt a konkrét együttműködési megállapodásról.
Beer Miklós váci megyés püspök úgy fogalmazott, nagyon fontosnak érzik, hogy az egyház is részt vegyen a közös feladatokban a maga értékeivel. Mint mondta, örömmel vették a szülők igényét és a város készségét.
A Váci Egyházmegye területén jelenleg 23 egyházi intézmény - óvoda, iskola, középiskola, szakmunkásképző és főiskola - működik, összesen 6890 hallgatóval. Nógrád megyében a salgótarjáni a nyolcadik ilyen intézmény lesz.

Címkék: katolikus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 19:40, csütörtök | Helyi

Reggel még gyengén fagyhat.

Sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő gomolyfelhőkből eleinte a középső és északkeleti régiókban, később nyugaton fordulhat csak néhol gyenge zápor.

2024. Április 25. 15:00, csütörtök | Helyi

Ismét jótékonysági koncert Nógrád vármegyében.

A rendőrök a Mátraverebély-Szentkút kegytemplomában megrendezett jótékonysági est bevételét a szécsényi Ferences Betánia Idősek Otthona és Testvéri Közössége részére ajánlották fel.

2024. Április 25. 14:21, csütörtök | Helyi

Egyhangúlag elfogadták a beszámolóját.

Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlése előtt értékelte a rendőrkapitányság tevékenységének elmúlt egy évét Bárnai Balázs rendőr alezredes, kapitányságvezető.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

A közgyűlés előtt számolt be Nógrád vármegye rendőrfőkapitánya.

A beszámolót egyhangúlag elfogadta a képviselőtestület.