Városlista
2023. február 3, péntek - Balázs

Hírek

2012. Február 19. 00:00, vasárnap | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Katolikus általános iskolát indítanak Salgótarjánban

Katolikus általános iskolát indítanak Salgótarjánban

Katolikus általános iskolát indít a Váci Egyházmegye szeptemberben Salgótarjánban, két osztállyal; a megyeszékhelyen eddig nem volt ilyen iskola, katolikus óvoda viszont húsz éve működik.

A Váci Egyházmegye kereste meg az önkormányzatot azzal, hogy a Jó Pásztor katolikus óvoda folytatásaként általános iskolai oktatást szeretnének folytatni. A városvezetés támogatta az elképzelést, hiszen ez egyezik az érintett szülők szándékával is.
Az önkormányzat a baglyasaljai Bóna Kovács Károly iskola megüresedett épületét ajánlotta fel ingyenes használatra az egyháznak, ezt nevesítették is a közoktatási tervben. A közgyűlés várhatóan márciusban dönt a konkrét együttműködési megállapodásról.
Beer Miklós váci megyés püspök úgy fogalmazott, nagyon fontosnak érzik, hogy az egyház is részt vegyen a közös feladatokban a maga értékeivel. Mint mondta, örömmel vették a szülők igényét és a város készségét.
A Váci Egyházmegye területén jelenleg 23 egyházi intézmény - óvoda, iskola, középiskola, szakmunkásképző és főiskola - működik, összesen 6890 hallgatóval. Nógrád megyében a salgótarjáni a nyolcadik ilyen intézmény lesz.

Címkék: katolikus

Ezek érdekelhetnek még

2023. Január 03. 14:11, kedd | Helyi

Autóbaleset és több tűzeset hétfőn

Összeütközött két személyautó hétfő délután Salgótarjánban, a Salgó úton. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket. A balesetben két ember volt érintett, egyiküket kórházba szállították a mentőszolg

2023. Január 03. 13:58, kedd | Helyi

Átvették a támogatásokat a Nógrád megyei önkéntesek

Decemberben az ország valamennyi, 2022-ben pályázatot benyújtott önkormányzati tűzoltó-parancsnoksága és önkéntes tűzoltó egyesülete átveszi a központi költségvetésből elnyert támogatást. Ennek egy része pénzbeli, más része term

2023. Január 03. 12:27, kedd | Helyi

Pizzázni indultak, rendőrségen kötöttek ki

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság kábítószer birtoklása vétség miatt indított eljárást egy 20 és egy 19 éves bárnai lakos ellen.

2023. Január 02. 10:50, hétfő | Helyi

4 NAP – 8 BALESET

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt négy napon nyolc közúti közlekedési baleset történt.