Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2013. Január 06. 10:50, vasárnap | Helyi
Forrás: infonograd

Katasztrófavédelmi központot adtak át Pásztón

Katasztrófavédelmi központot adtak át Pásztón

Katasztrófavédelmi központot adtak át Pásztón. Ez is része annak a Belügyminisztérium által indított programnak, amellyel országosan erősítenék a katasztrófavédelmi feladatokat ellátó szervezeteket.

Parancsnoki rangra emelkedett a pásztói tűzoltóság.
most átadott katasztrófavédelmi központ kibővült feladatkörrel, 31 településen lát el elsődlegesen tűzoltói és kárfelszámolási feladatokat. „Tűzoltó katasztrófavédelmi őrsöket hozunk létre az Őrs program keretében hatvanötöt 2014 végéig. Ebből 18-at tavaly, az első négyet pedig az idén januárban avattuk fel. Pásztó az egyedüli, ahol parancsnokság jött létre. Ennek két oka van. Az egyik, hogy a Nógrád megyei parancsnokságok száma alacsony, amíg hat rendőrkapitányság van, addig csak két tűzoltó-parancsnokság. Tehát mindenképp indokolt volt, hogy középirányító szervet hozzunk létre, amelynek a feladata nemcsak a tűzoltás és a műszaki mentés, hanem a polgári védelem szervezése és a védelmi igazgatásnak a vitele is” – nyilatkozta Dr. Bakondi György, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának a főigazgatója.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 12. 08:20, vasárnap | Helyi

Kína gyors felemelkedésére nem nagyon van példa a gazdaságtörténelemben

Kína egy olyan csoda végén, jobb esetben a közepén van, amire még nem nagyon láttunk példát a globális gazdaság-történelemben.

2024. Május 12. 08:13, vasárnap | Helyi

A magyar grafikus zseni élete - Würtz Ádám

Harminc éve, 1994. május 13-án halt meg Würtz Ádám Munkácsy Mihály-díjas grafikus, illusztrátor.

2024. Május 12. 08:10, vasárnap | Helyi

Halálos baleset történt Csécse és Szarvasgede között.

Fának csapódott egy autó a Nógrád vármegyei Csécse és Szarvasgede között szombat este, a jármű sofőrje a helyszínen meghalt közölte az Országos Mentőszolgálat és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

2024. Május 12. 08:00, vasárnap | Helyi

Szeles idő hozza vissza a napsütést.

Kezdetben többfelé számíthatunk erősen felhős időre, az Alföldön elszórtan záporok is kialakulhatnak.