Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Május 08. 20:09, péntek | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Karókkal, fejszével és egy bozótvágó késsel támadtak egymásra – letartóztatásba kerültek

Karókkal, fejszével és egy bozótvágó késsel támadtak egymásra – letartóztatásba kerültek

A Balassagyarmati Járási Ügyészség öt férfi letartóztatásának elrendelésére tett indítványt, akik karókkal, fejszével és egy macsétával felfegyverkezve támadtak egymásra egy Nógrád megyei településen.

A megalapozott gyanú szerint 2020. május 2-án 13 óra körüli időpontban egy háromfős társaság szóváltásba keveredett egy helyi család négy tagjával. A veszekedést követően a két csoport tagjai összeverekedtek és kölcsönösen bántalmazták egymást:

A gyanúsítottak egyik csoportja a család tagjait fejszével és karóval felfegyverkezve bántalmazta, melynek következtében közülük ketten metszett és hámhorzsolásos sérüléseket szenvedtek; a családtagok pedig karókkal és egy bozótvágó késsel (macsétával) támadtak a velük szemben állókra, akik közül az egyik férfi az alkarja eltört, míg társa könnyebb metszett és zúzott sérüléseket szenvedett el.

A gyanúsítottak kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, vagy riadalmat keltsen, így ellenük csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette valamint súlyos testi sértés bűntette miatt indult meg a büntetőeljárás.

A Balassagyarmati Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően mind az öt gyanúsított letartóztatását elrendelte a bizonyítás megnehezítésének vagy meghiúsításának, valamint a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében.

A Járásbíróság végzése ellen a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be, míg az ügyész a végzést tudomásul vette.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 20:00, péntek | Helyi

Speedmarathon!!!

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata.

2024. Április 19. 19:52, péntek | Helyi

A KDNP Nógrád vármegyei választmányának ülése

A Kereszténydemokrata Néppárt Salgótarjáni Alapszervezete látta vendégül a párt vármegyei választmányát csütörtökön délután a Szent József -plébánia Réz Marián termében.

2024. Április 19. 10:26, péntek | Helyi

Rendőrautóban érkezett a meglepetés.

Munkatársaink adományoztak a rászoruló családoknak Salgótarjánban, és a járás településein.

2024. Április 19. 08:51, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat az egész napos sebességmérő akció helyszíneire.

Huszonnégy órás sebességmérő akciót tart a rendőrség április 19-én reggel 6 órától, a helyszínekre bárki tehet javaslatot.