Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2012. November 13. 07:25, kedd | Helyi
Forrás: infonograd

Karácsonyi készülődés: kézművesek kiállítása Salgótarjánban

Karácsonyi készülődés: kézművesek kiállítása Salgótarjánban


A rendezvényen míves kézműves munkákat tekinthetnek meg a látogatók, s mindezekből praktikus, egyedi ajándékokat vásárolhatnak a karácsonyi ünnepekre.

A Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kézműipari tagozata 2004-ben hagyományteremtő szándékkal indította útjára a kézműipari vállalkozók és népi iparművészek vásárlási lehetőséggel egybekötött kiállítását Salgótarjánban. A „Karácsonyi készülődés” elnevezésű rendezvény minden alkalommal nagy sikert aratott, azokon az ország szinte minden részéből állítottak ki kézművesek. Ezért is természetes, hogy idén is sor kerül a programra, melynek helyszíne 2012. november 30-án és december 1-jén a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székháza (Salgótarján, Alkotmány út 9/a.), december 2-án, vasárnap pedig a József Attila Művelődési és Konferencia Központ előtti Fő tér lesz.

November 30-án és december 1-jén a vásár 10-18 óráig látogatható a kamarai székházban. Ugyanebben az időpontban kézműves foglalkozásokra kerül sor 6-10 éves óvodás, illetve általános iskolás gyermekek részvételével. Ezt a kiállításon jelen lévő kézművesek vezetik, akik a korábbi évek tapasztalatai alapján 1,5 órás foglalkozásokat tartanak.

December 2-án, vasárnap a kézművesek Salgótarján Fő terén mutatkoznak be az érdeklődőknek. Itt 10-18 óra között a város önkormányzata egész napos kulturális programot szervez, s 15 órakor kerül sor a Mindenki Karácsonyfájának átadására.

A kamara karácsonyi kiállítására – melyen a kézművesek ingyenesen vehetnek részt, s a rendezvény látogatása is térítésmentes – folyamatosan várják a jelentkezőket.

Címkék: kézműves

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 09:10, csütörtök | Helyi

Maruzsa Zoltán: idén 200 ezer notebook kerül az iskolákba.

Két éve 120 ezer digitális eszköz beszerzése történt meg, tavaly 140 ezer eszközé, az idén pedig 200 ezer notebook kerül a magyar általános és középiskolákba szerte az országban.

2024. Május 16. 08:54, csütörtök | Helyi

A fenntarthatósághoz és a digitalizációhoz fűződő viszonyról beszélgetett Áder János Kék bolygó podcastok felvétel.

A különböző generációk fenntarthatósághoz és digitalizációhoz fűződő viszonyáról beszélgetett Áder János korábbi köztársasági elnök Kék bolygó című podcastja következő két adásának nyilvános felvételén.

2024. Május 16. 08:21, csütörtök | Helyi

Megállapodással deklarálták az együttműködést.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője, és a Balassagyarmati Fegyház és Börtön parancsnoka egységes szerkezetbe foglalta a két szervezet megújított együttműködési megállapodását.

2024. Május 16. 08:08, csütörtök | Helyi

Fico elleni merénylet - Kövér László mély megdöbbenésének adott hangot.

Mély megdöbbenéssel és teljes megütközéssel töltött el a Robert Fico elleni brutális fegyveres támadás híre - írta az Országgyűlés elnöke szerda este.