Városlista
2024. június 26, szerda - János

Hírek

2024. Június 17. 13:00, hétfő | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Maconkai-víztározó - Kapós volt a csali

Maconkai-víztározó - Kapós volt a csali

Az idei évben is Magyarország egyik legnépszerűbb halastaván, a Maconkai-víztározón rendezte meg nagy érdeklődésre számot tartó horgászversenyét a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A Magyar Rendészeti Sportszövetség támogatásával a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság által megszervezett XXI. Országos Rendőr és XV. Rendészeti Meghívásos Horgászversenyt június 14-én a kora reggeli órákban Csík Csaba rendőr alezredes, a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság vezetője nyitotta meg. Gyönyörű környezetben, csodálatos panorámával körbevéve, fantasztikus hangulatban vette kezdetét a Mátra hegység lábánál elterülő Maconkai-víztározónál immár hagyományosan megrendezésre kerülő horgászverseny. A horgászhelyek sorsolását követően, 9 órakor a rendőrségi szolgálati gépjárművek szirénahangjával vette kezdetét a hatórás megmérettetés, amelyen 39, három fős csapat vett részt. A versenyzők a kifogott halakat a mérlegelésig a haltartóban tartották, majd a verseny végén azokat az élőhelyükre visszaengedték.

A megmérettetés befejeztével, az eredményhirdetés alkalmával a rendező szerv, illetve a Magyar Rendészeti Sportszövetség, valamint a Horgász Egyesületek Nógrád Vármegyei Szövetségének Elnöke által felajánlott díjak átadására került sor.

A csapatversenyben első helyezést a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság csapata, második helyezést a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság, míg harmadik helyezést a Szécsényi Rendőrkapitányság KP-Wave Feeder Team csapata érte el.

A csapattagok teljesítményének egyéni versenyében legjobbnak Megyeri Norbert rendőr százados, a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság csapatának tagja összesen 70.975 gramm hal kifogásával bizonyult. Második helyen ebben a kategóriában Szakács Krisztián rendőr zászlós, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság, a harmadik helyen Juhász Levente, a Balassagyarmati Fegyház és Börtön Szakszervezete csapatának tagja végzett.

A csapatok három szektorban versenyeztek, és a csapattagok más-más szektorban. Az „A” szektorban a legjobban teljesített Megyeri Norbert rendőr százados, míg a „B” szektor első helyén Parragh István nyugalmazott rendőr törzsőrmester, a „C” szektor legjobbja Szakács Krisztián rendőr zászlós lett.

A megmérettetésen a legnagyobb – 16.300 gramm – halat Megyeri Norbert rendőr százados, a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság csapatának tagja fogta.

Az idén a legjobb Nógrád vármegyei csapat külön díját Kapás Imre, a Horgász Egyesületek Nógrád Vármegyei Szövetségének Elnöke adta át a Szécsényi Rendőrkapitányság KP-Wave Feeder Team csapata részére.

A legeredményesebb női versenyző díját a Balassagyarmati Fegyház és Börtön Szakszervezetének egyik versenyzője, Nagy Tímea bv. törzsőrmester vehette át.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 26. 12:31, szerda | Helyi

Idén is Példakép Tábor Ráróspusztán.

A Nógrád vármegyei rendőrök idén is játékos foglalkozásokkal várták a táborozókat.

2024. Június 26. 09:52, szerda | Helyi

FEKETE ISTVÁN - az egyik legismertebb ifjúsági írónk

A Tüskevár és a Téli berek, no meg az állatregények természetbolond szerzője. Forgatókönyvektől kezdve oktatófilmeken át felnőtteknek szóló regényekig igen sok mindent letett az asztalra.

2024. Június 25. 18:29, kedd | Helyi

A világ egyetlen városa, ahol NINCSENEK TÖRVÉNYEK

Mind alapvetőnek vesszük a jogszabályokat, hogy rendőrök vigyáznak ránk, na meg hogy van a lakóhelyünkön elektromosság és ivóvíz. De milyen lehet az a hely, ahol más törvények uralkodnak

2024. Június 25. 15:00, kedd | Helyi

Iskolaőri értekezlet és továbbképzés Nógrád vármegyében

A tanév végén rendezték meg a már hagyománnyá váló, iskolaőröknek szóló munkaértekezletet és szakmai továbbképzést.