Városlista
2022. május 20, péntek - Bernát, Felícia

Hírek

2020. Október 07. 12:44, szerda | Helyi
Forrás: police

Kapcsolj világítást!

Kapcsolj világítást!

A Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság tanácsai a járművezetőknek.

Az őszi időszakban kedvezőtlenebbek az út- és látási viszonyok, amelyekhez minden közlekedőnek alkalmazkodnia kell. A balesetek bekövetkezésében jellemzően szerepet játszik, hogy a gépjárművezetők nem az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezetik járműveiket.

A jármű tulajdonosok esetében előfordulhat, hogy figyelmetlenség miatt nem cserélik ki az elhasznált izzókat, elmulaszthatják a megrongálódott, vagy sártól szennyezett hátsó lámpabúrák javítását, tisztítását, illetve megfeledkeznek a világítás bekapcsolásáról.

A menetfény használata lakott területen kívül szabályos, azonban nem helyettesíti sem a tompított, sem a távolsági fényszórót, illetve az csak jó látási körülmények között használható.

A KRESZ 44. paragrafusa szerint a forgalomban részt vevő járművet éjszaka és korlátozott látási viszonyok között ki kell világítani. Tompított fényszóró helyett távolsági fényszórót használni - fényjelzés kivételével - csak lakott területen kívül szabad! Távolsági fényszóró használatánál tilos a szemből érkezőt, vagy előttünk haladót (a visszapillantón keresztül), az úttal párhuzamos vasúti pályán vagy vízi úton haladó jármű vezetőjét elvakítani.

A rendőrség a forgalomban résztvevő, valamint az álló járművek kivilágítására vonatkozó rendelkezések betartását egész évben ellenőrzi.

Tartsuk be a KRESZ rendelkezéseit, legyünk járművünkkel is jól láthatóak az utakon, hiszen mindenkit hazavárnak!

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 20. 13:05, péntek | Helyi

Rendőrkézen a kifosztás feltételezett elkövetője

A balassagyarmati rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki a 43 éves férfit, aki a bűncselekmény elkövetését elismerte.

2022. Május 20. 13:05, péntek | Helyi

Rendőrkézen a kifosztás feltételezett elkövetője

A balassagyarmati rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki a 43 éves férfit, aki a bűncselekmény elkövetését elismerte.

2022. Május 20. 12:50, péntek | Helyi

A rendőrség keresi a tettest!

Az ismeretlen elkövető csavarokat és lemezalátéteket szerelt ki a sínek talpfájából a Dejtár és Ipolyvece közötti vasútvonalon.

2022. Május 20. 09:40, péntek | Helyi

Meghalt Vangelis

Meghalt kedden késő este Vangelis Oscar-díjas görög zeneszerző, többek között a Tűzszekerek és a Szárnyas fejvadász című filmek zenéjének komponistája.