Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2024. Június 18. 08:15, kedd | Helyi
Forrás: IDŐKÉP

Kánikula és napsütés!

Kánikula és napsütés!

Meleg, napos idő várható kevés gomolyfelhővel, fátyolokkal. Csapadék nem valószínű.

Kedden Nyugaton és északnyugaton megélénkül a délies szél. Hajnalban 11-19, délután 29-35 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerdán is sok napsütésre számíthatunk, csapadék sehol sem várható. A déli-délnyugati szél sokfelé élénk, a Dunántúlon több helyen erős lesz. Kora reggel 13-21 fok közötti minumok várhatók, míg délután tovább fokozódik a hőség. A legmelegebb órákban 30-38 fokos maximumokat mérhetünk.

Csütörtökön egy gyenge hidegfront miatt valamivel több felhő lehet az égen, de eső, zápor továbbra sem valószínű. Többfelé élénk, helyenként erős lesz az északi-északkeleti szél. Jelentősen nem esik vissza a hőmérséklet, a délutáni órákban 29-37 fokot mutathatnak a hőmérők.

Pénteken napos, csapadékmentes idő jön. Ismét rákapcsol a hőség, délután 32-39 fokos kánikulára számíthatunk. A déli, délkeleti szelet a Dunántúlon kísérhetik élénk lökések.

Szombaton egy hidegfront érkezik feltámadó északnyugati széllel, elszórt záporokkal, zivatarokkal. A Dunántúlon már csökken a hőség, 25-30 fok ígérkezik, miközben délkeleten, keleten még 32-37 fok közötti maximumokra van kilátás.

Pollenjelentés
Pázsitfűfélék közepes

Lórom alacsony
Útifű alacsony

Csalánfélék közepes
Hárs alacsony
Szelídgesztenye alacsony
Libatopfélék alacsony

Gombák magas


Erősödő pollenterhelés

A pázsitfűfélék és a csalán pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja országosan a közepes-magas, helyenként a nagyon magas tartományban alakul, az útifűé alacsony-közepes szintet érhet el.

A fák közül a szelídgesztenye és a hárs pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja az alacsony-közepes tartományban alakul.

A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően a közepes-magas tartományban alakulhat.

Orvosmeteorológia

Kedden sem lesz front felettünk, a fokozódó hőség viszont sokak szervezetét fogja megterhelni.

A nagy melegben fáradékonyabbak, bágyadtabbak lehetünk, valamint felerősödhetnek migrénes panaszok a melegedésre érzékenyeknél.

Az éjszakák is egyre melegebbek lesznek, emiatt sokaknál fordulhat elő alvászavar, álmatlanság.

A legmelegebb órákban ne tartózkodjunk huzamosabb ideig a szabadban! Könnyen hőgutát, napszúrást kaphatunk.

10 és 16 óra között nagyon erős, helyenként extrém erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

Ajánlott a napszemüveg viselése, illetve védjünk fejünket a nap tűző sugaraitól! Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket! Ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

Közlekedésmeteorológia

Kedd hajnalban néhol kisebb ködfoltok, sekély köd csökkentheti a látástávolságot.

Napközben a napos, száraz időben érdemes vezetés közben napszemüveget viselni.

Nyugaton az élénk déli szél ronthatja kissé a járművek menetstabilitását.

Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló, zárt járműben! A melegebb időben tompulhatnak reflexeink, ezért vezessünk fokozott óvatossággal! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 14:21, kedd | Helyi

Tombolt, lopott, bálba mégsem jutott!

Jármű önkényes elvétele, garázdaság, rongálás és lopás miatt is felelnie kell annak a rimóci lakosnak, akit a napokban fogtak el és vettek őrizetbe a szécsényi rendőrök.

2024. Július 16. 11:00, kedd | Helyi

Legyél te is iskolaőr!

Várjuk a jelentkezőket Nógrád vármegyében.

2024. Július 16. 10:58, kedd | Helyi

A LEGJOBB ÖT TV bemondó - Ön melyiküket kedvelte a legjobban?

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn. Ma már nincsenek tv bemondók, legalábbis a szó klasszikus értelmében. A televíziózás hőskorából hoztunk 5 legendát,

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.