Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Augusztus 03. 13:00, szombat | Helyi
Forrás: infonograd

Kanadában járt a Fontos zenekar

Kanadában járt a Fontos zenekar

Öthetes kanadai vendégszereplésről érkezett haza a hét elején a kazári Aba Sámuel Művészeti Iskola öt zenész tanulója.

A fiatalok tanáruk, Hrúz Szabolcs vezetésével kaptak meghívást az úgynevezett „Cifra Tábor" szervezőitől. A fiatal zenészek alkotta Fontos Zenekar fellépett többek között Torontóban, majd átlépve kicsit a határt Washingtonban és New Jersey-ben is. A turné legnagyobb részében azonban a Niagara vízesés mellett rendezett Székely Piknik, majd a felnőtt, ezt követően pedig az ifjúsági Cifra Tábor foglalkozásaihoz, táncoktatásához szolgáltatták a talpalávalót. Este koncerteket adtak és táncházakban muzsikáltak, de részt vettek egy Székely Kapu avatásán is a nagytavaknál fekvő Kitchener Kossuth utcájában található Kossuth Házban. Mivel a vendéglátók elégedettek voltak a nógrádi fiatal zenészekkel, így jövőre is visszavárják őket.

Forrás: radiofocus.hu

Címkék: kanada

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:11, csütörtök | Helyi

Az anyák napja eredete és ünneplése

Az anyák napja a család egyik fontos ünnepe, amelyet számtalan módon lehet felejthetetlenné tenni évről évre. Mióta ünnepeljük, és mitől válhat különlegessé? Magyarországon május első vasárnapján az anyákat ünnepeljük.

2024. Május 02. 18:00, csütörtök | Helyi

Das Weltauto: lassan átalakul a magyarországi használtautó-piac.

A magyarországi használtautó-piacon jelenleg az alsó-közép kategória a legnépszerűbb, az élen még a korábbi évtizedek hagyományosan erős márkái állnak.

2024. Május 02. 17:50, csütörtök | Helyi

A BMW autógyár miatt nőtt az érdeklődés a járműmérnöki képzés iránt Debrecenben.

Amióta a BMW bejelentette, hogy Debrecenben építi fel legújabb autógyárát, ugrásszerűen nőtt az érdeklődés a Debreceni Egyetem (DE) műszaki karának járműmérnöki képzése iránt.

2024. Május 02. 12:00, csütörtök | Helyi

Nyitva hagyott gépjárművekre utazott, a nyomozók elfogták.

Laptopot, egyéb műszaki cikket és termékeket, továbbá több mint másfél millió forintot zsákmányolt két járműből az a 21 éves salgótarjáni elkövető, akit azóta elfogtak és őrizetbe vettek a rendőrök.