Városlista
2024. június 23, vasárnap - Zoltán

Hírek

2023. Augusztus 30. 09:21, szerda | Bulvár
Forrás: Ügyészség

Kalapácsnyéllel esett neki az autószerelőjének, mert szerinte az szakszerűtlen javítást végzett

Kalapácsnyéllel esett neki az autószerelőjének, mert szerinte az szakszerűtlen javítást végzett

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 27 éves férfival szemben, aki egy korábbi ügy miatt verte meg autószerelő ismerősét.

A vádirati tényállás szerint a 27 éves vádlott 2022 decemberében egy Győr melletti településen egy műhelyben találkozott autószerelő ismerősével, akit számon kért egy korábbi, szerinte szakszerűtlen javítás miatt. Miközben a sértett épp egy gépkocsi alváza alatt dolgozott a terhelt felkapott egy gumibevonatú kalapácsnyelet és azzal kétszer megütötte a sértett lábát, majd, miközben a sértett mászott ki a jármű alól egyszer fejbe is ütötte.

A 27 éves sértettnek az ütésektől nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek, azonban a használt eszközre és a támadott tesztrészekre, különösen a fejre tekintettel, fennállt a reális lehetősége a súlyosabb sérülés bekövetkezésének.

A terheltet korábban már ítélték felfüggesztett szabadságvesztésre súlyos testi sértés elkövetése miatt.

Az ügyészség a férfival szemben súlyos testi sértés kísérlete miatt emelt vádat, vele szemben három évig terjedő szabadságvesztés büntetés is kiszabható.

Az ügyben a nyomozást a Győri Rendőrkapitányság munkatársai végezték, az érdemi döntést pedig várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 20. 07:28, csütörtök | Bulvár

ÉRDEKES TÖRTÉNELEM - Csalással győzte le Napóleont a magyar sakkozógép

1997-ben a Deep Blue volt az első gép, ami legyőzött egy embert sakkban, nevezetesen a regnáló világbajnokot, Garri Kaszparovot.

2024. Június 19. 19:12, szerda | Bulvár

Nicole Kidman születésnapja.

57 éve, 1967. 06. 20-án, Honolulu-n (Hawaii szigetén) született Nicole Kidman, Oscar-, Golden Globe díjas, ausztrál származású színésznő.

2024. Június 19. 19:04, szerda | Bulvár

Dargay Attila rajzfilmrendező.

97 éve, 1927. 06. 20-án születettt Dargay Attila rajzfilmrendező, Balázs Béla-, Ifjúsági és Gyermekekért Díjas érdemes és kiváló művész. többek között Pom-Pom és Vuk megalkotója.

2024. Június 19. 06:19, szerda | Bulvár

Csődbe ment a Fisker

Csődöt jelentett a Fisker amerikai elektromos autógyártó alig egy évvel első modellje piacra kerülése után. A vállalat az elmúlt hetekben fokozatosan felszámolta működését.