Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2024. Május 09. 15:15, csütörtök | Helyi sport
Forrás: MTI-SZEGED

Kajak-kenu pótkvalifikáció - Takács Kincső izgalmas csata után a döntőben.

Kajak-kenu pótkvalifikáció - Takács Kincső izgalmas csata után a döntőben.

Takács Kincső a harmadik helyen végzett a középfutamában, ezzel készülhet a 16.30-kor kezdődő döntőre C-1 200 méteren a kajak-kenusok szegedi európai olimpiai pótkvalifikációs versenyén.

A fináléban az első két egység párizsi kvótát szerez az országának.

A Győri Graboplast VSE harmincéves, világ- és Európa-bajnok kenusa nem kezdte jól a napot, a délelőtti előfutamban egy rossz rajt után éppen lemaradt a még döntőbe jutást érő harmadik helyről, így 13 órakor a középfutamban is vízre kellett szállnia.
Ebben is az első három hely ért finálét, és a rutinos magyar sportolónak több ellenfele is akadt. A rajt után öten küzdöttek a továbbjutó pozíciókért, végül Takács a georgiai Mariami Kerdikasvili és a cseh Denisa Rahova mögött éppen elcsípte a még döntőt érő harmadik helyet, így ott lehet a "végjátékban". Borítékolható azonban, hogy ott nagyon nehéz dolga lesz.
Az európaiak számára a mostani, kétnapos pótkvalifikációs regatta kínálja az utolsó esélyt a párizsi indulási jogok gyarapításra. Magyarország a tavalyi, duisburgi világbajnokságon a lehetséges 18 kvótából 15-öt már begyűjtött - ez már elég ahhoz, hogy a francia fővárosban minden számban legyen magyar versenyző, de ha Takács sikerrel jár, női kenuban nagyobb lesz a variációs lehetőség.

A kvóta nem névre szól, a nemzetet illeti, a Párizsban induló magyar csapat a hazai válogatók alapján áll majd össze.
A női C-1 200 méter döntőjét 16.30 órától rendezik a Maty-éren.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 20. 09:00, hétfő | Helyi sport

Labdarúgó NB I - A derbi megnyerésével ünnepelt a Ferencváros.

A bajnok Ferencváros kétgólos győzelmet aratott ősi riválisa, a vendég Újpest felett a labdarúgó OTP Bank Liga 33. fordulójának, egyben a 2023/24-es idényének utolsó mérkőzésén.

2024. Május 20. 08:34, hétfő | Helyi sport

Férfi kézilabda MK - Veszprémi címvédés Tatabányán.

A Telekom Veszprém megvédte címét a férfi kézilabda Magyar Kupában, mivel 33-30-ra legyőzte a Szegedet a tatabányai négyes döntő vasárnapi fináléjában.

2024. Május 20. 08:21, hétfő | Helyi sport

Magyar és romániai futó nyerte a 111 kilométeres hegyi ultramaratont.

Dittrich András, a tavalyi ezüstérmes és tavalyelőtti bronzérmes nyerte a 111 kilométeres Salomon Ultra-Trail Hungary ultratávú terepfutó versenyt vasárnap.

2024. Május 20. 08:08, hétfő | Helyi sport

Para-atlétikai vb - Ekler Luca aranyérmes 100 méteren.

Ekler Luca aranyérmet szerzett 100 méteres síkfutásban a para-atlétikai világbajnokságon, a japán Kóbéban.