Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2024. Június 13. 08:38, csütörtök | Helyi sport
Forrás: MTI-SZEGED

Kajak-kenu Eb - Schmidt Ádám: a magyar sportéletben a kajak-kenu nemzeti ügy.

Kajak-kenu Eb - Schmidt Ádám: a magyar sportéletben a kajak-kenu nemzeti ügy.

A magyar sportéletben a kajak-kenu nemzeti ügy mondta Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár szerdán, a szegedi gyorsasági, para kajak-kenu és SUP Európa-bajnokság ünnepélyes megnyitóján.

A politikus beszédében megköszönte a lehetőséget, hogy Magyarország 22 év után ismét vendégül láthatja a sportág kontinensviadalát.
"Úgy gondolom, nem túlzás kijelenteni, hogy Magyarországon, a magyar sportéletben a kajak-kenu nemzeti ügy, hiszen 2000 óta minden nyári olimpiáról a kajak-kenu versenyzőink hozták haza a legtöbb aranyérmet. Éppen ezért mindig nagy öröm számunkra, ha egy nemzetközi megmérettetésen itthon üdvözölhetjük a sportág legjobbjait. Remélem, hogy a sportolók, a velük érkezett szakemberek és minden vendégünk otthon érzi magát nálunk és szép emlékekkel gazdagodva térnek majd haza a versenyek végeztével" - fogalmazott Schmidt Ádám.
Hangsúlyozta: a Maty-éri pálya a megnyitása óta eltelt több mint negyven évben joggal vívta ki magának, hogy a sportág egyik szentélyének nevezik.
"Számtalan csodálatos sportpillanatot élhettünk már át itt, miközben a legfontosabb versenyeket láthattuk vendégül. Csak az idei évben volt már itt olimpiai pótkvalifikációs verseny, gyorsasági világkupa és para-világbajnokság. Ez önmagában is büszkeségre ad okot, azonban a pálya illusztris története most egy újabb fejezettel bővül, hiszen a következő napokban a SUP szakág története első kontinensbajnokságának is otthont adhatunk. Megtiszteltetés, hogy nálunk kezdődhet a sor, reméljük, hogy a mostani verseny egy sikeres sorozatnak lesz a nyitánya" - mondta a sportállamtitkár.


Schmidt Ádám emlékeztetett rá, hogy a mostani Eb azért is különleges, mert ez az utolsó nagy verseny a párizsi olimpia, illetve paralimpia előtt. Reményét fejezte ki, hogy a sportolók számára sikeres lesz a főpróba.
Az Európa-bajnokság vasárnapig tart a Nemzeti Kajak-kenu és Evezős Olimpiai Központban, a viadalon 38 ország több mint 700 versenyzője küzd a minél jobb helyezésekért. A hazai csapatot közel ötvenen alkotják.


A szerda esti esős ünnepségen Miroslav Haviar, az Európai Kajak-Kenu Szövetség alelnöke nyitotta meg hivatalosan a versenyt, a házigazda város képviseletében pedig Binszki József alpolgármester köszöntötte a résztvevőket azt ígérve: Szeged a következő napokban bizonyítja majd, hogy nem véletlenük nevezik a napfény városának.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 11:50, kedd | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Motoros mentő és autómentő is szolgálatban lesz a hétvégén az M3-as autópályán.

Motoros mentő és autómentő is szolgálatban lesz a Forma 1-es versenyhétvégén az M3-as autópályán - közölte a MKIF Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

2024. Július 16. 11:21, kedd | Helyi sport

EURO-2024 - A teljes televíziós piac idei dobogós műsora lett az Eb-döntő az M4 Sport közvetítésében.

A labdarúgó Európa-bajnokság vasárnapi fináléja, a Spanyolország-Anglia találkozó az előző döntő eredményeihez hasonlóan kiemelkedő nézettséget ért el Magyarországon: a nézők közel 40 százaléka választotta az M4 Sportot.

2024. Július 16. 09:29, kedd | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Telt ház lesz vasárnap, ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

A vasárnapra szóló jegyek már januárban elfogytak, így biztosan telt ház lesz a verseny napján a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjon.

2024. Július 16. 07:55, kedd | Helyi sport

Párizs 2024 - Kedden lesz az olimpia nyitóünnepségének főpróbája.

Kedden tartják meg a párizsi olimpia Szajna-parti nyitóünnepségének elhalasztott főpróbáját közölte a francia sportminisztérium.