Városlista
2024. június 26, szerda - János

Hírek

2024. Június 16. 12:15, vasárnap | Helyi sport
Forrás: MTI-SZEGED

Kajak-kenu Eb - Kopasz ezüst-, a női kajak páros bronzérmes.

Kajak-kenu Eb - Kopasz ezüst-, a női kajak páros bronzérmes.

Kopasz Bálint címvédőként ezüstérmes lett vasárnap K-1 1000 méteren a szegedi gyorsasági, para kajak-kenu és SUP Európa-bajnokságon, a Gazsó Alida Dóra, Csipes Tamara kajak kettes pedig bronzérmesként zárt 500 méteren.

A zárónapi program első felében öt olimpiai szám döntőjét rendezték, rendezik a Maty-éren, mindegyiknek van hazai résztvevője.
Az olimpiai és Európa-bajnoki címvédő Kopasz - aki már a párizsi játékokra készül - előfutam-győztesként került a fináléba, ahol mindenki azt várta, hogy a világbajnok portugál Fernando Pimentával meccsel majd az aranyéremért. Sokáig úgy tűnt, ez így is lesz, ketten már a rajt után kiváltak a mezőnyből és sokáig fej- fej mellett haladtak. A győriek 26 éves kajakosa 500 méternél minimális előnnyel vezetett, majd 750 méternél már tetemesebb volt ez az előny. Úgy tűnt, Kopaszt senki nem állíthatja meg, a hajrá azonban váratlan fordulatot hozott, feltűnt a 9-es pályán lapátoló, fehérorosz Aleh Jurenyija, aki meglepte Kopaszt, s végül előtte haladt át a célvonalon. A hazai kedvencnek ezúttal meg kellett elégednie a második hellyel.
Gazsó Alida Dóra és Csipes Tamara szombaton négyesben diadalmaskodott, ráadásul Csipes egyesben is első lett, így mindketten egy újabb győzelemért szálltak vízre K-2 500 méteren. A döntőt a lengyelek kezdték a legjobban, de aztán 250-nél csatlakoztak hozzájuk a magyarok és a világbajnoki címvédő dánok is, ez a trió gyakorlatilag együtt haladt. A hajrát aztán a dánok, Emma Jörgensen és Fredrerikke Matthiesen bírták a legjobban, Csipesék pedig harmadikként értek be a lengyelek mögött.


A kenus Adolf Balázs és Hajdu Jonatán, akik Kopaszhoz és Gazsóékhoz hasonlóan a múlt heti válogatón bebiztosították olimpiai csapattagságukat, remekül kezdett 500 méteren és egészen a végéig harcban volt az éremért. Sokáig vezetett a hazai egység, aztán az élre álltak az oroszok, Alekszej Korovaskov és Ivan Stil, akik végül a győzelmet is megszerezték. Adolfék szinte egyszerre értek be a lengyelekkel és az olaszokkal, de végül két századmásodperccel leszorultak a dobogóról és a negyedik hely lett az övék.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 08:21, kedd | Helyi sport

Párizs 2024 - Guzi, Gulyás, Bőhm és Szép indul öttusában.

A három magyar közvetlen kvótás női öttusázó közül Guzi Blanka és Gulyás Michelle vehet részt a párizsi olimpián, Erdős Rita tartalék.

2024. Június 24. 08:44, hétfő | Helyi sport

Vizes Eb - Kós Hubert aranyérmes 200 méter vegyesen.

Kós Hubert címét megvédve aranyérmet nyert 200 méter vegyesen a belgrádi úszó Európa-bajnokság vasárnapi zárónapján, Török Dominik egyéni csúccsal negyedikként zárt.

2024. Június 24. 08:36, hétfő | Helyi sport

Vizes Eb - Kapás Boglárka bronzérmes 200 méter pillangón.

Kapás Boglárka bronzérmet nyert, Jakabos Zsuzsanna pedig negyedik lett 200 méter pillangón a belgrádi úszó Európa-bajnokságon vasárnap.

2024. Június 24. 08:31, hétfő | Helyi sport

Gyorsasági kamion Eb - Győzelem és harmadik hely Kiss Norbert vasárnapi mérlege Zolderben.

A vasárnapi első futamon ismét rajt-cél győzelmet aratott, a második viadalon pedig harmadik lett a címvédő és ötszörös Európa-bajnok Kiss Norbert, a Révész Racing versenyzője a gyorsasági kamion Eb Zolderben rendezett fordulóján.