Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Május 02. 06:00, vasárnap | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Kábítószer a hátizsákban, ültetvények a pincékben

Kábítószer a hátizsákban, ültetvények a pincékben

Két zalaegerszegi férfit vettek őrizetbe a nyomozók.

A zalai megyeszékhelyen, a Balatoni úton igazoltatták egy személyautó vezetőjét a járőrök 2021. április 29-én 22 óra körül. A jármű hátsó ülésén a kábítószerkereső-kutya jelzése alapján a rendőrök egy hátizsákban nejlon zacskóba csomagolva fehér színű kábítószergyanús port, valamint egy fekete zsákban zöld növényi törmeléket találtak, ezért a férfit elfogták, és előállították – közölte a rendőrség.

A beszerzett információk alapján több helyszínen is kutatást tartottak a nyomozók, melynek során egy zalalövői ház pincéjében 221 tő kábítószergyanús-növény, valamint azok termesztéséhez, gondozásához szükséges eszközök kerültek lefoglalásra. A forró nyomon dolgozó rendőrök több zalaegerszegi ingatlanban, köztük lakásban, házban, pincében, valamint egy gépkocsiban különböző mennyiségű és fajtájú növényi törmelékeket, tablettákat, további 39 tő kábítószergyanús-növényt, és mintegy 70 gramm kokaint találtak, és foglaltak le. Az elsődleges szakértői vélemény szerint a lefoglalt növényi törmelékek kábítószernek minősülnek.

A rendelkezésre álló adatok alapján megalapozottan feltehető, hogy a férfi kábítószer-értékesítésből tartotta el magát. Az eljárás adatai szerint az egyik pincében egy szintén zalaegerszegi férfivel közösen termesztették a kábítószer-alapanyagot, így a rendőrök mindkét férfit őrizetbe vették, egyikük esetében előterjesztést tettek a letartóztatásának indítványozására. Az eljárást a nyomozók szakértők bevonásával folytatják.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére