Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2012. Május 19. 07:34, szombat | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Júliusban lesz a Bánki-tó Fesztivál

Júliusban lesz a Bánki-tó Fesztivál

Sena Live Band, a francia La Band'a Joe, a Mary Popkids, a Qualitons, a Fixi4, Sickratman, az Egy Kiss Erzsi Zene, a Plastic Heaven és a Puszi együttes is fellép az idei Bánki-tó Fesztiválon július 20. és 22. között.

Immár negyedik alkalommal valósul meg a Bánki-tó Fesztivál, július 20. és 22. között a Marom Klub Egyesület, a Hallgatói Hálózat, a Sirály Közösségi Tér, a Toldi Klub, a Fogasház, a Csipáncsap brigád, a Dor Hadas, a tranzit.hu és a Hallgatói Hálózat összefogásával. Sokáig kérdés volt, hogy a szűkös anyagi források ellenére sikerül-e idén összehozni a háromnapos együttlétet a Bánki-tó partján, de sikerült.
Néhány név az idei fellépők közül: Sena Live Band, a francia La Band'a Joe, a Mary Popkids, a Qualitons, a Fixi4, Sickratman, az Egy Kiss Erzsi Zene, a Plastic Heaven és a Puszi együttes.
A fesztiválra a Hallgatói Hálózat szabadegyetemet szervez a civil kezdeményezések működésének megszervezéséről, napközben előadásokat hangzanak el a civil mozgalmak történetéről és lehetőségeiről, a fesztiválozók workshopok és fórumszínházi előadások aktív résztvevői lehetnek.
Lesznek nappali dj-k, limonádé, fröccs és napozás, sportprogramok, bringás versenyek, longboard és vízilabda, estétől pedig koncertek és filmek. A szervezők idén immár harmadik alkalommal visznek ki a szabadba kiállítást: arra hívják az alkotókat, hogy a faluban a nyilvánosságnak szóló tiltó, iránymutató, tájékoztató funkciójú táblákat a kortárs művészet eszköztárával újraértelmezzék és létrehozzák saját privát jelzőtábláikat, egyéni üzeneteiket, saját vizuális világukat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 09:41, csütörtök | Helyi

Három a magyar igazság!

Egy helybeli férfi Salgótarján különböző részein három nap leforgása alatt három gépkocsit tört fel, a híres mondás azonban itt is beigazolódott. Három nap elég volt a nyomozóknak is az igazság kiderítésére és az elkövető elfogá

2024. Május 09. 09:30, csütörtök | Helyi

Közösen fejleszti a testnevelő tanárok képzését a TF és a Magyar Diáksport Szövetség.

A testnevelő tanárok képzésének fejlesztését és gyakorlatiasabbá tételét szolgálja az az együttműködési megállapodás, amelyet szerdán írt alá Sterbenz Tamás.

2024. Május 09. 09:21, csütörtök | Helyi

Tour de Hongrie - Útinform: csütörtöki forgalomkorlátozások Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében.

A Tour de Hongrie kerékpáros körverseny második napján, csütörtökön Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében kell számítani forgalomkorlátozásokra közölte az Útinform.

2024. Május 09. 08:35, csütörtök | Helyi

Ismét TFA Szombathelyen.

Hogy ki lesz az ország legerősebb tűzoltója, az idén is emberfeletti küzdelemben dőlhet el. A június 21-én, Szombathelyen megrendezendő versenyre már lehet jelentkezni.