Városlista
2024. augusztus 2, péntek - Lehel

Hírek

2023. Július 03. 09:43, hétfő | Külföld

Július hatodikán van a csók világnapja - Cuppantásra fel!

Július hatodikán van a csók világnapja - Cuppantásra fel!

Néhány tény, melyet biztosan nem tudtál róla!

A puszi, később pedig a csók egész kiskorunktól kezdve része az életünknek. Az egész világon július 6-án ünnepeljük a Csók Világnapját. A jeles nap alkalmából összegyűjtöttünk néhány érdekes dolgot a csókolózásról, amit eddig nem biztos, hogy tudtál.

Akiknek em kell a csók!

A csókolózást nem mindenki viseli el: egyesek nemcsak látni nem szeretik, de művelni sem: az eszkimók például közéjük tartoznak, náluk inkább az orr összedörzsölése dívik.

Az meg micsoda?

A déli csendes-óceáni területeken lévő Mangia-szigeten élők nem is ismerték a csókot addig, míg az 1700 -as években európai emberek meg nem jelentek náluk.

Elromolhat tőle a fogad?

Egy eleve egészséges fogú ember később többet járhat a fogászához, ha olyan partnere van, akinek problémás a szájhigiéniája - az új fognyűvő manók az ő fogai közt is megtelepszenek.

Az állatok is szeretik!

Az elefántok az ormányukat kapcsolják össze, a madarak pedig a csőrüket, a kanadai süllők és a majmok rendszeresen szájon csókolják egymást.

Tovább élsz tőle!

Segíti a jótékony hormonok működését, adrenalint szabadít fel, és még edzésben is tart: percenként 2-6 kalóriát éget el, hiszen alaposan megmozgatja arcizmainkat.

Elmúlik az allergia!

Egy japán felmérés során arra jutottak, hogy fél órányi szenvedélyes csókolózás nagy mértékben csökkenti az allergiások tüsszögéséért és orrfolyásáért felelős IgE ellenanyag szintjét.

A leghosszabb csók...

Thaiföldön nemrég egy versenyt is rendeztek, ahol a leghosszabb folyamatos csók rekordját igyekeztek felállítani: kilenc pár szállt ringbe, akik még az illemhelyre is csak összetapadva mehettek ki, enni és inni is csak szívószálon át engedték őket. Végül a párok közül négyen több mint ötven órán át csókolóztak, így új Guinness-rekord született.

Olyan, mint egy szerződés!

Nem véletlen, hogy az esküvői eskü is csókkal zárul, ugyanis Michael Philip Penn író szerint a csók egyfajta megpecsételése a fogadalomnak, úgy funkcionál, mintha aláírnánk egy szerződést.

Az egész élet egy nagy puszi!

Egy átlagos ember 20 160 órát (két hetet) tölt csókolózással az életében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 02. 07:56, péntek | Külföld

Zelenszkij: Oroszországnak részt kell vennie a következő béketárgyaláson

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint \"az egész világ\" - beleértve Ukrajnát is - azt szeretné, ha Oroszország részt venne a következő békecsúcson.

2024. Július 30. 08:10, kedd | Külföld

Robert Fico: ha Kijev tovább blokkolja az orosz kőolajexportot, Szlovákia leállítja a gázolajkivitelt Ukrajnába

Amennyiben a következő napokban nem újul meg az orosz kőolaj Ukrajnán át történő szállítása, a pozsonyi Slovnaft kőolajfinomító leállítja az Ukrajnába történő gázolajkivitelt

2024. Július 29. 08:00, hétfő | Külföld

Kamala Harris egy hét alatt 200 millió dolláros kampánytámogatáshoz jutott

Kamala Harris választási kampánya egy hét alatt 200 millió dollárnyi támogatáshoz jutott - közölte az alelnök és nem hivatalos demokrata elnökjelölt kampányigazgató-helyettese vasárnap.

2024. Július 25. 07:31, csütörtök | Külföld

A generációváltás szükségességével magyarázta visszalépését Joe Biden

A generációváltás szükségességével magyarázta visszalépését az elnökjelöltségtől Joe Biden amerikai elnök a nemzethez intézett szerdai beszédében.