Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2012. Augusztus 24. 00:00, péntek | Helyi
Forrás: infonograd

Újra szedik áldozataikat a trükkös tolvajok!

Újra szedik áldozataikat a trükkös tolvajok!

A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét, hogy ismeretlen személyeket ne engedjenek be otthonaikba.

2012. augusztus 21-én a délelőtti órákban Erdőkürtön két férfi arra való hivatkozással jutott be egy családi házba, hogy az áramszolgáltató munkatársai, akik túlfizetés miatt hoztak vissza pénzt a ház tulajdonosa részére. Kifigyelték, hogy az idős hölgy a pénzét hol tartja, majd figyelmét elterelték és eltulajdonították 65.000 Ft-ját.
2012. augusztus 22-én a délelőtti órákban egy férfi csengetett be egy családi házba Vanyarcon, ahol csak egy idős hölgy volt otthon, veje és lánya dolgozott. Az ismeretlen férfi közölte a hölggyel, hogy a családtagjai által rendelt és kifizetett ágyneműt leszállította és követelte a szállítási díjat, mintegy 27.000 Ft-ot. A hölgy gyanútlanul kifizette a kért összeget, majd az - egyébként csekély értékű - ágyneműt átadta. Az eddig ismeretlen elkövetők mindkét helyszínről gépjárművel távoztak.
A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét, hogy az ilyen esetek megelőzése érdekében legyenek óvatosak! Ne engedjenek be lakásaikba azonosíthatatlan idegeneket! A bűnözők gyakran különböző ürügyeket alkalmazva jutnak be a kiszemelt áldozatokhoz. A legtöbb esetben időskorú sértetteket szemelnek ki maguknak. Kihasználják az idősek jószívűségét, óvatlanságát és, hogy figyelmük könnyen elterelhető.
A lakásukba történő bejutáshoz sok esetbe árut kínálnak, vagy közüzemi dolgozónak, díjbeszedőnek, tisztviselőnek, rendőrnek adják ki magukat. De előfordult, hogy pénzváltásra hivatkoztak, vagy csak vizet kértek. Ha közüzem dolgozójaként, vagy hivatalos személyként mutatkozik be az ismeretlen látogató a lakásukba történő beengedésük előtt, mindig győződjenek meg arról, hogy a munkakörüknek megfelelő igazolvánnyal rendelkeznek-e. Ha azonban pénzváltásra hivatkoznak az ismeretlen személyek, azt tagadják meg.
Nagyon fontos, hogy sok pénzt soha ne tartsanak otthon. Pénzt ne vegyenek elő idegenek jelenlétében, mert ezzel kifigyelhetik, hogy hol tartják megtakarításukat.
Amennyiben mégis bűncselekmény áldozatává váltak, vagy gyanús körülményt észlelnek, azonnal értesítsék a rendőrséget. Ne felejtsék el megfigyelni a személyeket, hogy személyleírásukkal is segítsék az elkövetők gyors elfogását.

Címkék: tolvaj

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:00, szerda | Helyi

Május 20-ig lehet jelentkezni a Virágos Magyarország versenyre.

Meghosszabbított határidővel, május 20-ig nyújthatják be pályázataikat a 31. Virágos Magyarország versenyre jelentkező helyi közösségek - közölte Magyar Turisztikai Ügynökség

2024. Május 01. 09:21, szerda | Helyi

Sok munkával indult a hét

Kizárta édesanyját egy második emeleti lakás teraszára két kisgyermek,Fűnyírás közben átvágtak egy gázcsonkot hétfő délután,Egy iskola tetejére szakadt egy nagy méretű faág,

2024. Május 01. 09:00, szerda | Helyi

Gyógyszertári ügyeleti beosztás Salgótarján városban 2024. május hónap.

ÜGYELETI TÁJÉKOZTATÓ

2024. Május 01. 08:00, szerda | Helyi

Szép időben majálisozhatunk.

Azaz május elsején a napsütést időnként már felhők zavarják meg.