Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2013. Március 26. 08:00, kedd | Helyi
Forrás: infonograd

Józan Húsvét legyen az utakon!

Józan Húsvét legyen az utakon!

Kerüljük el a tragédiákat, hogy az ünnep ünnep maradhasson.

A Húsvét a családi összejövetelek, vendéglátások és a közösen szervezett egyéb vidám programok időszaka. Ezekben a napokban a közúti forgalom megszokott sűrűsége hirtelen a többszörösére nő és ez az átlagosnál jóval nagyobb veszélyt jelent a közlekedőkre nézve. Akár gyalogosan, akár közlekedési eszközzel kelünk útra néhány hasznos útravalót célszerű megfogadnunk.
Gépjárművel közlekedők hosszabb utazás előtt tervezzék meg oda-, és visszaútjukat. Időben induljanak útnak, és a sebességhatárokat betartva közlekedjenek. Előre mérjék fel utazásuk során hol találnak maguk és családjuk számára megfelelő pihenőhelyet, ahol a gépjármű vezetője pihenhet, telefonálhat, illetve a gépkocsi vezetője, utasai étkezhetnek stb. Célszerű utazás előtt a várható időjárási viszonyok felől is tájékozódni. A gépjármű vezetője soha ne fogyasszon a vezetés megkezdése előtt /alatt szeszesitalt.
Az ittas vezetés napjaink egyik legnagyobb közlekedésbiztonsági problémája, melyet az uniós terminológia úgy említ, mint "a közutak második legfőbb gyilkosa". Az ittas járművezetők kiszűrése Magyarországon is prioritást élvez a közlekedésbiztonsági intézkedések sorában. A korábbi évek gyakorlatának megfelelően 2013–ban is fokozottan ellenőrizni fog a rendőrség március 25 - április 01 között.
Kérjük a tisztelt gépjárművezetőket, hogy a húsvéti ünnepek során még inkább tanúsítsanak önmérsékletet, s szeszesital fogyasztását követően soha ne üljenek a kormány mögé és ne vezessenek. A Húsvét igazi vidám ünnep, kerüljük el a tragédiákat, felnőtt gondolkodással és viselkedéssel. Egy józan gondolattal sok kellemetlen pillanattól és jelentős kiadástól kímélhetjük meg magunkat. A nagyobb forgalomból adódó esetleges forgalomlassulások, torlódások esetén kérjük, legyenek türelmesek, s már előre számítsanak hosszabb utazási időre!
A gépjárműforgalom mellett, nagyobb számban és csoportokban is közlekednek a közutakon kerékpárosok és gyalogosok. Kerékpárral közlekedők, túrázni indulók vizsgálják át kerékpárjuk műszaki állapotát, felszereltségét, kipihenten keljenek útra, az útvonalat tervezzék meg, időjárási viszonyokat előre térképezzék fel.
Viselkedjenek egyértelműen, és határozottan foglaljuk el helyünket az úton. Életbevágóan fontos, hogy a közúton (kerékpárúton is!) láttassuk magunkat!
Kötelességünk sötétben, szürkületben vagy ködben járművünket a KRESZ-ben meghatározott lámpákkal kivilágítani. A kerékpáron hordjunk minél világosabb színű ruházatot, lakott területen kívül, vagy korlátozott látási viszonyok között viseljünk láthatósági mellényt. Ha kerékpárral kelnek útnak is fontos, hogy kerüljék az alkoholfogyasztást.
Kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván:
Nógrád Megyei Baleset-megelőzési Bizottság!

Címkék: húsvét

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 19:29, vasárnap | Helyi

Megtartották az Élet menetét Budapesten.

Megtartották az Élet menetét vasárnap, Budapesten. A holokauszt áldozataira emlékező, 20. alkalommal megrendezett séta résztvevői a Dohány utcai zsinagógától a Keleti pályaudvar előtti térre vonultak.

2024. Május 05. 08:00, vasárnap | Helyi

Nyárias meleg, futó záporokkal.

Kezdeti napos időt egyre több gomoly és fátyolfelhő zavarhatja meg.

2024. Május 04. 12:00, szombat | Helyi

Megemlékezés Szent Flórián napján.

Május 4. Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja. Ez a nap a hivatásos, az önkormányzati, a létesítményi és az önkéntes tűzoltóké, valamint az összes tüzes mesterséget művelőé, ezen a napon valamennyiük védőszentje elő

2024. Május 04. 08:00, szombat | Helyi

Jó idő lesz hétvégén, vasárnap van esély záporokra.

Túlnyomóan napos idő várható. Kezdetben a Dunántúlon lesz több a felhő, néhol eső, zápor is előfordulhat.