Városlista
2023. december 9, szombat - Natália

Hírek

2023. November 21. 08:07, kedd | Helyi
Forrás: INFOSTART/HVG/web/zsuffa csaba

Jön az új Google-kereső, mindjárt hozzánk is elér...

Jön az új Google-kereső, mindjárt hozzánk is elér...

A Google több mint 120 országban tette elérhetővé a mesterséges intelligenciával felturbózott internetes keresőjét. Az újítás hamarosan a magyar felhasználók számára is elérhetővé válhat.

Keresési generatív élménynek (Search Generative Experience, SGE) nevezte el a Google azt a szolgáltatását, amelynek a hátterében a mesterséges intelligencia áll.

A májusi I/O fejlesztői konferencián beharangozott újítás a Google-kereséseket egyszerűbbé, átláthatóbbá, szórakoztatóbbá teszi.

A megoldás képes például kivonatolni az Interneten megjelent cikkeket.

Ezenkívül a keresés lefutása után, a találatok megjelenítésénél a felhasználók további kérdéseket tehetnek fel. Ezeket a kérdéseiket az erre létrehozott mezőbe kell beírni, de ez első körben csak az amerikai felhasználóknak, angol nyelven lesz elérhető.

A generatív mesterséges intelligencia a jövőben a szövegek fordításában is segíteni fog. Ha egy szónak több jelentése is van, akkor azt külön jelzi majd rendszer, és a felhasználó válogathat a különböző kontextusban valószínű jelentések közül.

További újdonság, hogy az SGE-t mostantól több mint 120 országban lehet elérni. A Google listája szerint Magyarország ebben a bővítési körben még nincs benne.

Ha fontos a cikk, ossza meg kedvenc Facebook csoportjában, vagy saját oldalán!

Hírek, programok kultúra, érdekességek - nincs reklám, nincs politika - InfoNógrád híroldal csoport. Csatlakozzon olvasóinkhoz!

CSOPORT: https://www.facebook.com/groups/infonograd

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 09. 13:30, szombat | Helyi

A felújított Felső-Ickós-kút a Medvesen - Zöld Út Természetjárók Egyesület

Amikor az erdőn jársz, és rábukkansz valahol egy forrásra, ülj le melléje csöndesen és figyelj. Nagyon csöndes légy, és akkor hallani fogod a zöld ruhás tündérke hangját a surranó vízből.

2023. December 09. 12:25, szombat | Helyi

Ahogy a hangyák beszélnek - Pont mint az embereknél: a jó kommunikáció konstruktív, de a hiánya komoly

társadalmi problémákhoz vezethet. Őseik mintegy 140 millió éve tűntek fel a Földön. Az első, a mai értelemben vett (közösségben élő) hangyák mintegy 120 millió éve. Vajon mi a sikerük kulcsa?

2023. December 09. 08:23, szombat | Helyi

Hanuka és a karácsony - A hanuka a fények, illetve a szentély újjáavatásának ünnepe,

és semmi köze karácsonyhoz. Ennek ellenére sokan párhuzamot vonnak a két ünnep között, mivel az évnek ugyanarra a részére esnek, mindkét ünnepnek tartozéka

2023. December 09. 07:44, szombat | Helyi

Karácsonyi dalaink rövid története - elképzelhetetlen lenne nélkülük ünnepelnünk

Már gyermekkortól kívülről fújjuk, azonban eredetüket, keletkezésük idejét vagy, hogy miről szólnak legtöbbször nem is sejtjük. A legismertebb karácsonyi dalaink így születtek... Mutatjuk!