Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2014. Január 14. 09:00, kedd | Helyi
Forrás: technet.hu

Jön a kulcsra zárható Facebook

Jön a kulcsra zárható Facebook

A technológiai cégek most egy vadonatúj védelmi, illetve azonosítási megoldással kísérleteznek.

A Facebook-, vagy éppen a Google-fiókunk mostanság az egyik legértékesebb virtuális kincsünk, melyet értelemszerűen nem szeretnénk elveszteni, illetve az illetéktelen személyeknek nem kívánunk hozzáférést biztosítani ezekhez a fiókjainkhoz. De mit tehetünk a maximális biztonság érdekében?

Nos, a legegyszerűbb védelmi megoldás, ha egy kellően szofisztikált jelszóval védjük le az accountunkat. Bár azt gondolnánk, hogy 2014-ben ez már teljesen magától értetődik, sajnos ez még sincs így. A biztonságtechnikai cégek legfrissebb jelentéseiből kiderül, hogy a világ egyik legnépszerűbb jelszava az "123456", ezenkívül pedig rengetegen használják még az "123" és "1" jelszavakat is. Egy konkrét példa: a tavaly év végén feltört Adobe felhasználói fiókok közül 1,9 milliónak az említett "123456" volt a jelszava.

A Facebook és a Google azonban egy a hagyományos jelszavas védelemnél is biztosabb megoldással is kísérletezik. Ennek lényege, hogy a felhasználónak előbb egy pendrive méretű - egyelőre ismeretlen árú - hardveres kulcsot, úgynevezett tokent kell a számítógépéhez csatlakoztatnia, és csak ezután lehet begépelni a jelszót. A Facebook és a Google alkalmazottai már aktívan használják ezt a megoldást, ezenkívül pedig állítólag a Microsoft is kísérletezik a rendszerrel, melyet egyébként az iparág egyes területein már évtizedek óta használnak különböző azonosítási célokra, általában vállalati szinten.

Forrás: www.technet.hu

Címkék: Facebook

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:00, szombat | Helyi

Jó idő lesz hétvégén, vasárnap van esély záporokra.

Túlnyomóan napos idő várható. Kezdetben a Dunántúlon lesz több a felhő, néhol eső, zápor is előfordulhat.

2024. Május 03. 12:12, péntek | Helyi

Összehangolt csapás a drogkereskedőkre!!!

Kábítószerdílereket iktattak ki a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítői, 4 fő őrizetbe került.

2024. Május 03. 08:58, péntek | Helyi

MVM: júliusban egységesíti ügyfélkiszolgálását az MVM Next, az ügyfeleknek nincs teendőjük.

Az ügyfélkiszolgálás egységesítése érdekében az MVM Csoport tulajdonában álló E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be.

2024. Május 03. 08:00, péntek | Helyi

Szeles, nyárias idő.

Erősen felhős lesz az ég, és sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, helyenként ismét előfordulhatnak hevesebb gócok.