Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Szeptember 17. 13:48, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Jobbik: Orbán Viktor menessze hivatalából Szócska Miklóst

Jobbik: Orbán Viktor menessze hivatalából Szócska Miklóst

A Jobbik felszólítja Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy a fekvőbeteg-ellátás átszervezésének kudarca miatt "a népirtással azonos hatású folyamatok megállítása érdekében, alkalmatlansága okán" azonnal menessze hivatalából Szócska Miklóst, az Emberi Erőforrás Minisztérium egészségügyért felelős államtitkárát - jelentette be hétfőn Gyenes Géza, az ellenzéki párt egészségügyi szakpolitikusa.

Hangsúlyozta: az átszervezések miatt jelenleg szinte nincs olyan kórház Magyarországon, ahol ne lenne legalább egy osztály, amely nem felel meg a törvényben előírt minimum személyi feltételeknek, vagyis ne küzdene szakorvos-, vagy szakápolóhiánnyal. Gyenes Géza azt mondta, hogy az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálatnak (ÁNTSZ), mint eljáró hatóságnak novembertől be kellene zárnia ezeket az osztályokat.
Gyenes Géza szerint elfogadhatatlan, hogy a kormányzat ennek a folyamatnak a megoldása érdekében nem többletforrásokat rendel az egészségügyhöz, hanem a minimumfeltételek megváltoztatását tervezi.

Címkék: Pártok-Jobbik

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.