Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2024. Június 08. 08:45, szombat | Helyi sport
Forrás: MTI-DUNA ARÉNA BUDAPEST

Jó tanuló, jó sportoló fiatalokat díjazott a sportállamtitkárság a Duna Arénában.

Jó tanuló, jó sportoló fiatalokat díjazott a sportállamtitkárság a Duna Arénában.

A Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkársága a Magyarország jó tanulója, jó sportolója és a Magyarország tehetsége pályázat kiválóságait díjazta pénteken a Duna Arénában.

Immár hagyományos módon, egy díjátadó ünnepség keretében vehették át elismeréseiket azok a diákok, akik az iskolában és a sport területén is kiemelkedő eredményeket értek el.
A pályázat már a korábbi években is sikeresen működött, azonban 2023-ban a sportállamtitkárság kezdeményezésére először fordult elő, hogy az 5-8. évfolyamos, valamint a 9-13. évfolyamos tanulók külön kategóriában nyújthatták be jelentkezésüket, és a legjobbak személyesen vehették át elismeréseiket a budapesti Stefánia Palotában.
Idén ezúttal a Duna Aréna adott otthont az ünnepélyes díjátadónak, ahová a világ- és Európa-bajnokságon 1-3. helyezést elért sportolók, valamint a fogyatékosok sportjának kiválóságait hívták meg. A Magyarország jó tanulója, jó sportolója elismerésre 718 felső tagozatos, a Magyarország tehetségére pedig 232 középiskolás pályázott sikeresen. A 943 diák közül a 72 legjobb eredményt elérő kapott meghívást a vizes sportok budapesti fellegvárába.
Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár a gratulációja mellett köszöntőjében kiemelte, a pályázatoknak közös céljuk van: elismerni azokat a fiatalokat, akik kiemelkednek a korosztályukból, akik nemcsak az elért eredményeikkel mutatnak példát, hanem hozzáállásukkal, alázatukkal és kitartásukkal is. "A fiataloknak ma már számtalan olyan eszköz áll rendelkezésére, amely a lehető legkényelmesebb életet tudja biztosítani. Éppen ezért tiszteletre méltó, hogy a díjazottak a nehezebb utat választották, amely sok lemondással jár, és egy másfajta, az átlagtól nagyon eltérő életvitelt követel meg. A sportolók közösségének tagjaként azonban ezek a fiatalok az érmeken túl a hétköznapokban olyan fontos értékeket tanulhatnak meg, mint a társak tisztelete, a csapatban gondolkodás és a hazaszeretet" - hangsúlyozta a sportállamtitkár.
Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár beszédében elmondta, hogy az oktatási kormányzat számára a mindennapos testnevelés megszervezése, a diáksport támogatása kiemelt jelentőségű. "A mai világban, amikor a gyerekek világszerte egyre kevesebbet mozognak, fel kell vállalni ennek a felelősségét, és az egészséges életre nevelés érdekében iskolai keretek között kell biztosítani a mindennapos testmozgást. 2013 és 2022 között 884-gyel nőtt a köznevelési intézmények által a testnevelés céljára használt létesítmények száma, az infrastruktúra bővülése sok fiatalnak teremtette meg a sportolás lehetőségét" - fogalmazott az államtitkár, majd gratulált mindazoknak, akik kiemelkedő teljesítményükért elismerésben részesültek.
A Magyarország jó tanulója, jó sportolója pályázat jelenlévő nyertesei Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkártól és Wermeser Zsombor Európa-kupa-győztes parakerékpárostól vehették át díjaikat. Ezt követően a Magyarország tehetsége elismeréseket Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár és Koch Máté világbajnok párbajtőrvívó adta át közösen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 11:50, kedd | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Motoros mentő és autómentő is szolgálatban lesz a hétvégén az M3-as autópályán.

Motoros mentő és autómentő is szolgálatban lesz a Forma 1-es versenyhétvégén az M3-as autópályán - közölte a MKIF Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

2024. Július 16. 11:21, kedd | Helyi sport

EURO-2024 - A teljes televíziós piac idei dobogós műsora lett az Eb-döntő az M4 Sport közvetítésében.

A labdarúgó Európa-bajnokság vasárnapi fináléja, a Spanyolország-Anglia találkozó az előző döntő eredményeihez hasonlóan kiemelkedő nézettséget ért el Magyarországon: a nézők közel 40 százaléka választotta az M4 Sportot.

2024. Július 16. 09:29, kedd | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Telt ház lesz vasárnap, ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

A vasárnapra szóló jegyek már januárban elfogytak, így biztosan telt ház lesz a verseny napján a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjon.

2024. Július 16. 07:55, kedd | Helyi sport

Párizs 2024 - Kedden lesz az olimpia nyitóünnepségének főpróbája.

Kedden tartják meg a párizsi olimpia Szajna-parti nyitóünnepségének elhalasztott főpróbáját közölte a francia sportminisztérium.