Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2018. Július 24. 08:00, kedd | Belföld
Forrás: mti - fotó: pixabay

Jelentősen nőtt a magyar légteret használó repülőgépek száma

Jelentősen nőtt a magyar légteret használó repülőgépek száma

Csaknem tíz százalékkal nőtt a magyar légteret használó repülőgépek száma egy év alatt - közölte a Világgazdaság érdeklődésére a HungaroControl Zrt.

A lap keddi számában megjelent cikk szerint a vállalat június végéig 422 ezer gépet irányított Magyarország felett, 9,8 százalékkal meghaladva a tavalyi hasonló időszak 384 ezres forgalmát.

A növekedés azért is tekintélyes, mert az európai légi forgalom félévi bővülése a tavalyihoz képest csak 3,8 százalékot mutatott, vagyis a magyar légtér kapacitásának emelkedése több mint kétszerese a kontinens egészének.

A HungaroControl szerint nincs kizárva, hogy idén összesen több mint egymillió repülőgép, illetve 150 millió utas biztonságos közlekedését látják el.

A cég ugyanakkor rámutatott, hogy szükség van a légi forgalmi irányítói létszám bővítésére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.