Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Március 08. 07:05, csütörtök | Belföld
Forrás: OrintPress

Jelentős növekedés várható a hazai villamosenergia-fogyasztásban

Jelentős növekedés várható a hazai villamosenergia-fogyasztásban

Az EDF-Démász szerint az új nagyfogyasztóknak köszönhetően növekedés várható a villamosenergia-felhasználásban a 1,3 millió lakosú dél-magyarországi régióban.

Az áramszolgáltató a szolgáltatási területén – a kecskeméti Mercedes-gyár idén induló termelésétől – 2 százalékos fogyasztásnövekedésre számít 2012-ben, és a következő években is hasonló mértékű bővülést vár.

Az EDF - Démász ellátási területén az áramfogyasztás 2010-ben stagnált az előző évhez képest, míg 2011-ben a villamosenergia-fogyasztás 0,2 százalékkal bővült. A villamosenergia-fogyasztás az idei évben már szignifikánsan emelkedik majd, amit a következő években is akár 2 százalék feletti növekedés követhet. Az idei évre elmondható, hogy a növekedés néhány új nagyfogyasztónak, így például a Mercedes új gyárának köszönhető, míg a lakossági fogyasztás továbbra is csökkenést mutathat. A következő években várhatóan a lakossági fogyasztáscsökkenés is megáll, illetve megfordul a trend, és ebben a szegmensben is növekedés várható.

Annak érdekében, hogy a megnövekedett fogyasztási igényeket továbbra is a legmagasabb üzembiztonsági és környezetvédelmi elvárások figyelembevétele mellett elégíthesse ki, az EDF - Démász tavaly 3,5 milliárd forintot meghaladó értékben hajtott végre minőségjavító beruházásokat. A fejlesztések nagy része, mintegy 2,8 milliárd forint a kis- és középfeszültségű hálózatok felújítására, átépítésére irányult, míg a nagyfeszültségű hálózatok és alállomások felújítására, illetve rekonstrukciós munkák elvégzésére 861 millió forintot költött a dél-magyarországi áramszolgáltató. A társaság idén, hasonló beruházásokra, várhatóan 4,2 milliárdot meghaladó összeget fordít majd.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.