Városlista
2024. augusztus 1, csütörtök - Boglárka

Hírek

2012. Július 20. 09:07, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Jelentős késések a Budapest-Székesfehérvár vasútvonalon

Jelentős késések a Budapest-Székesfehérvár vasútvonalon

Egy sérült biztosítóberendezés miatt jelentős, 70-80 perces késések várhatók a Budapest-Székesfehérvár vasútvonalon - közölte Both Ferenc, a Mávinform sajtóügyeletese pénteken az MTI-vel.

Közleménye szerint a késések oka, hogy reggel, Tárnok állomáson Székesfehérvárra közlekedő személyvonat az állomásra érkezve megrongálta a biztosítóberendezést. A MÁV Zrt. szakemberei azonnal megkezdték a hiba kivizsgálását és elhárítását.
A feltorlódások és a szerelvényfordulók miatt a menetrend szerinti közlekedés csak a déli órákra állhat helyre - írta Both Ferenc.
Emellett a csütörtök éjszakai viharos időjárás is több vasútvonalon okozott károkat. A Budapest-Kunszentmiklós-Tass-Kelebia vasútvonalon Kunszentmiklós-Tass és Soroksár között ugyanakkor még tart a vihar utáni kármentesítés.
A főváros felett átvonuló vihar miatt egy időre lezárt Budapest-Nyugati pályaudvar viszont újra indít és fogad vonatokat, és mostanra az esztergomi, a váci, a szobi, a ceglédi, a szegedi és a lajosmizsei vonalon is megindult a közlekedés.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 01. 07:50, csütörtök | Belföld

OKF: ma indulnak a magyar tűzoltók Észak-Macedóniába

Csütörtök reggel indulnak azok a magyar tűzoltók Észak-Macedóniába, akik segítenek az erdőtüzek megfékezésében.

2024. Augusztus 01. 07:47, csütörtök | Belföld

Országos autóbuszos személyszállítási eljárás indul

2024. Augusztus 01. 07:43, csütörtök | Belföld

Koncz Zsófia az új családokért felelős államtitkár

Új államtitkárokkal erősít a Kulturális és Innovációs Minisztérium augusztus elsejétől: Sulyok Tamás köztársasági elnök Koncz Zsófia országgyűlési képviselőt családokért felelős államtitkárnak nevezte ki

2024. Július 31. 07:59, szerda | Belföld

Kijött a GDP adat, szenved a magyar gazdaság