Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2015. Január 16. 12:00, péntek | Helyi
Forrás: infonograd

Jégről mentettek a katasztrófavédelmisek

Jégről mentettek a katasztrófavédelmisek

Látványos jégről mentési gyakorlatot tartott Salgótarjánban a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A Beszterce-lakótelepi tó jegén lebonyolított gyakorlat célja az volt, hogy felhívják a figyelmet a jégen tartózkodás alapvető szabályaira, illetve a befagyott vízfelszínek veszélyeire. A „megrendezett balesetben" egy férfi alatt beszakadt a tó jege, akit a tűzoltók mentettek meg a megfelelő szakfelszerelésekkel. A gyakorlaton a „bajba" került férfit egy – búvár védőöltözetet viselő – tűzoltó jelenítette meg, a kiérkező rajok pedig tűzoltó létrák és mentőkötelek segítségével mentették ki a vízbe került embert. A biztonságos jégre lépés szabályairól Angyal Eszter, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője nyilatkozott a Rádió Focus kérdésére a gyakorlat helyszínén.
- Az első és legfontosabb szabály, amit mindenkinek kötelező betartani, hogy csak olyan helyen szabad jégen tartózkodni, melyet előzőleg sportolásra, jégen tartózkodásra hivatalos formában is kijelöltek. Ugyanennyire elengedhetetlen, hogy nyílt vízfelületek jegén csak akkor szabad tartózkodni, ha a jég megfelelő – minimum 10 centiméter – vastagságú, nem olvad és a látási viszonyok is megfelelőek. Amennyiben ilyen befagyott vízfelületekre megyünk, minden esetben győződjünk meg arról, hogy a jég biztonságos-e az általunk végzett tevékenységre és egyedül ne tartózkodjunk a jég felületén, de legalább valaki a partról tartson minket szemmel, hogy baj esetén azonnal tudjon segíteni, illetve segítséget hívni.

Forrás: radiofocus.hu - Képünk illusztráció.

Címkék: mentés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 11:30, vasárnap | Helyi

M1: halálos hajóbaleset történt Verőcénél.

Kisgéphajó ütközött egy szállodahajóval szombat éjjel a Dunán, Verőce közelében, a balesetben ketten meghaltak, öt embert jelenleg is keresnek - közölte az M1 Híradója vasárnap délelőtt.

2024. Május 19. 09:29, vasárnap | Helyi

Nyitott szertárkapuk!

Május 26-án, vasárnap ismét kinyílnak a tűzoltólaktanyák szertárkapui, hogy gyereknap alkalmából feledhetetlen élményt nyújtsanak kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

2024. Május 19. 09:10, vasárnap | Helyi

Gépjárműtüzek, közlekedési balesetek és viharkárok!

Kigyulladt egy személyautó,Bontási munkálatok közben kigyulladt egy forgalomból kivont személyautó,Ráfutásos balesetet szenvedett két személyautó,Álló gépjárműnek ütközött egy személyautó...

2024. Május 19. 08:58, vasárnap | Helyi

Csíksomlyói búcsú - Csíksomlyói szónok: csak éltető és élő, tevékeny hittel lehet békét teremteni.

Csak éltető és élő, tevékeny hittel lehet békét teremteni ebben a háború sújtotta világban, amikor fizikai, szellemi, lelki háború tör ránk, ezért van szükség a hitben és szeretetben való megújulásra.