Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Május 25. 10:43, péntek | Helyi
Forrás: police

Játszva Látszódj - pályázat Nógrád megyében

Játszva Látszódj - pályázat Nógrád megyében

A program győztese egy mobil KRESZ parkkal is gazdagodott.

A Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság az elmúlt évek sikerei alapján 2017. évben is meghirdette a „Játszva Látszódj” elnevezésű programját. A versenyt a megye általános iskolásai számára írták ki, melynek célja az volt, hogy játékos formában hívja fel a gyermekek figyelmét a biztonságos közlekedés szabályaira, ezen belül is a láthatóság fontosságára. A gyermekek feladata az volt, hogy kreativitásukat kihasználva olyan új megoldásokat találjanak, melyek segítségével az őszi és téli hónapokban is láthatóvá tudják magukat tenni a járművezetők számára. A szakemberek a program alapján hívták fel az iskolások figyelmét arra, hogy milyen fontos a szabályos közlekedés, mert így megelőzhetőek a korosztályukat érintő balesetek.

A beérkezett több tucat pályamű közül a Mocsáry Antal Általános Iskola Karancsaljai Tagintézmény 3. osztályos tanulóinak az anyaga bizonyult a legjobbnak, akik az elmúlt évben már részt vehettek az első helyért járó osztálykiránduláson, és a napokban pedig átvehették a nyerteseknek járó mobil KRESZ parkot.

A Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság idén is folytatja programját, melybe még több iskolát szeretnének bevonni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 12:12, szerda | Helyi

Megbukott az adóellenőrzésen egy használtautó-kereskedő, 54 autót foglaltak le-

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit

2024. Április 24. 11:35, szerda | Helyi

Vádat emeltek egy internetes csaló ellen Egerben.

Internetes csalássorozat miatt emelt vádat az Egri Járási Ügyészség egy nő ellen, aki 2021 májusától több mint hat hónapon keresztül interneten elkövetett bűncselekményekből fedezte a kiadásait - közölte a Heves Vármegyei Főügyész

2024. Április 24. 10:45, szerda | Helyi

Magyar Fogorvosok Egyesülete: a fogorvoslás az egészségügy egyik leggyorsabban fejlődő ágazata.

A fogorvoslás az egészségügy egyik leggyorsabban fejlődő ágazata hangsúlyozta Nagy Katalin, a Magyar Fogorvosok Egyesületének elnöke annak kapcsán, a szervezet ezer szakember részvételével nemzetközi konferenciát rendez csütörtökön.

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR.

Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel az ott történteket.