Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2012. Június 07. 00:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Játékfesztivál és kiállítás Endrefalván

Játékfesztivál és kiállítás Endrefalván

Endrefalván idén hetedik alkalommal rendezik meg a Ménes-patak Menti Játékfesztivált és Kiállítást szombaton és vasárnap; külön program lesz a fesztiválon a Roma Mesteremberek Utcája.

A mindkét napon zajló népi és történelmi játékokra, kézműves foglalkozásokra elsősorban a családokat várják, mert a felnőttek és a gyerekek egyaránt találnak maguknak szórakoztató elfoglaltságokat. A szervező a Ménes-patak Egyesület.
A játékfesztivál egyben játékkiállítás is, hagyományosan csaknem 150 négyzetméteren mutatják be az érdekességeket. Az idei kiállítás a furcsaságok jegyében zajlik, a mackók, népi játékok, bábuk mellett helyet kapnak a tárlaton az Első Magyar Látványtártól kapott tárgyak is.
A programot a Ménes-patak Egyesület működtetésében lévő, a közelmúltban átadott II. András Közösségi Házban és annak kertjében szervezik, a kiállítás két hétig lesz látogatható az intézményben. A játékfesztivál külön programja a Roma Mesteremberek Utcája lesz, ahol tíz sátor alatt mutatják be az ősi cigány mesterségeket, kiegészítve kártyajóslással és a hagyományos cigánykenyér, a bodag készítésével, melyet meg is kóstolhatnak az érdeklődők.
Utóbbi program céljának bizonyos ősi cigány mesterségek újjáélesztésével kézműves termékek készítését, piacképes vállalkozások indítását tervezik: az integrált közösségi térben már hónapok óta tanítanak szakmákat, tevékenységeket.
A fesztivál egyben kézműves kirakodóvásár is lesz, ahol a roma mesteremberek termékeit megvásárolhatják a látogatók.
(Képünk illusztráció.)

Címkék: cigány

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 06:58, csütörtök | Helyi

Vidal Sassoon

1927. január 19-én született Londonban, 14 évesen fodrász segédként dolgozott, de első önálló szalonját 26 évesen nyitotta meg.

2024. Május 09. 05:21, csütörtök | Helyi

Bontják a Balatonon az illegális stégeket

Törvénytelenek, mégis van, aki kerítéssel védi – A Balatonon ezúttal Vonyarcvashegyen szedik össze az engedély nélkül épített stégeket. A vízügy embereinek nem csak a stégekkel,

2024. Május 08. 13:00, szerda | Helyi

Őrizetben a bolti tolvaj!

Válogatás nélkül lopott el különféle árucikkeket üzletekből az a salgótarjáni nő, akit a rendőrök őrizetbe vettek.

2024. Május 08. 12:00, szerda | Helyi

Magyar-Szlovák határmegbízotti értekezlet Nógrád vármegyében

Dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője fogadta JUDr. Jozef Levčik ezredest, a Szlovák Köztársaság Besztercebánya Kerületi Határmegbízottját, valamint Ing. Peter Csejtey ezredest a