Városlista
2024. augusztus 17, szombat - Jácint

Hírek

2013. Július 12. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Járásokra lebontva közli a riasztásokat a jövő héttől a meteorológiai szolgálat

Járásokra lebontva közli a riasztásokat a jövő héttől a meteorológiai szolgálat

Keddtől az Országos Meteorológiai Szolgálat nem térségekre, hanem járásokra adja ki a veszélyes időjárási jelenségekre figyelmeztető riasztásokat - közölte a meteorológiai szolgálat veszélyjelző osztályának vezetője az MTI-vel csütörtökön.

Fodor Zoltán emlékeztetett arra, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat 2011. augusztus 1-jén elindított új veszélyjelzési rendszerében, a riasztások a korábbi regionális felbontás helyett a 175 közigazgatási kistérségre lebontva készültek el. Időközben azonban a kistérségi közigazgatási egységeket felváltották a járások. Ehhez igazodva a meteorológiai szolgálat a tervek szerint július 16-án a veszélyjelzéshez kapcsolódó adatbázis rendszerében a közigazgatási kistérségi határokat a járási határokra cseréli, így a riasztások a jövőben járásokra lebontva készülnek el - mondta.
Ez a változtatás alapvetően nem érinti a meteorológiai veszélyjelzési rendszert, így a veszélyességi szinteket, jelenségeket, valamint a kiadás, módosítás, illetve visszavonás módját.
A főváros esetében nem alkalmaznak kerületi bontást - tették hozzá.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat riasztásai mellett továbbra is megyei bontásban készülnek az adott napra és következőre a veszélyjelzési rendszer részeként kiadott figyelmeztető előrejelzések.
A veszélyjelzési információk elérhetőek a www.met.hu/idojaras/veszelyjelzes/ oldalon. Az OMSZ aktuális veszélyjelzési rendszeréről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben a http://www.met.hu/idojaras/veszelyjelzes/omsz_veszelyjelzo_rendszere/ weboldalon találhatóak információk - írta a veszélyjelző osztály vezetője.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 17. 08:20, szombat | Belföld

Sokkal egyszerűbben lehet majd belépni az állami weboldalakra a Digitális Állampolgárság Programmal

Sokkal egyszerűbben lehet majd belépni az állami weboldalakra, például a magyarorszag.hu weboldalra, az EgészségAblak vagy az eSZJA felületére a szeptemberben induló Digitális Állampolgárság Programmal

2024. Augusztus 17. 08:13, szombat | Belföld

Mentőszolgálat: sok beteg kerül kórházba

A kánikula miatt sok belgyógyászati, kardiológiai beteget kell kórházba szállítani, a budapesti betegszámban az elmúlt 24 órában az előző év azonos napjához képest 40 százalékos növekedés volt tapasztalható

2024. Augusztus 17. 08:09, szombat | Belföld

Vasárnap éjfélig érvényben marad a vörös kód

Vasárnap éjfélig meghosszabbították a hőség miatt már érvényben lévő, úgynevezett vörös kód intézkedést, amely kötelezővé teszi valamennyi szociális intézmény számára a bajba jutott hajléktalan emberek befogadását