Városlista
2024. augusztus 1, csütörtök - Boglárka

Hírek

2015. Március 16. 12:00, hétfő | Helyi
Forrás: infonograd

Járási szakmai napot rendeztek Rétságon a szabálysértésekről

Járási szakmai napot rendeztek Rétságon a szabálysértésekről

A Nógrád Megyei Kormányhivatal a Nógrád Megyei Kormányhivatal Rétsági Járási Hivatalával együttműködve közel 25 fő részvételével a Rétsági Járási Hivatalban tartott szakmai napot a közelmúltban.

A házigazda szerepében a járási hivatal hivatalvezetője, Dudás György megnyitó beszédében a meghívott előadók köszöntését követően a további sikeres együttműködés reményében köszönetét fejezte ki a társszervek delegáltjainak a rendezvényen való megtisztelő jelenlétükért, majd megvitatták az egyes szakterületek részéről felvetett problémákat, kérdéseket, amelyek elősegítik a szabálysértési ügyekben való egységes irányelvek szerinti eljárást.
A szabálysértési szakmai napon a szakterületen dolgozó járási hivatalok ügyintézői mellett meghívott előadóként a Miniszterelnökség képviseletében jelen volt dr. Heltai Zoltán, a Hatósági Szakigazgatási Főosztály osztályvezetője és dr. Réthi Ákos hatósági referens, a büntetés-végrehajtási szervezet részéről dr. Budai István ezredes, főtanácsos, a Balassagyarmati Fegyház és Börtön parancsnoka, valamint Lakó Szilárd százados, a büntetés-végrehajtási osztály osztályvezető-helyettese. A megyei munkaügyi központot Tamási Ildikó igazgató képviselte, a bírósági szervezet részéről pedig a Balassagyarmati Járásbíróság szabálysértési ügyekkel foglalkozó bírósági titkára, dr. Szlobodnyik András vett részt. A Kormányhivatal Hatósági Főosztályát dr. Mótyán János főosztályvezető képviselte.
A megvitatott témakörök érintették a szabálysértési elzárás végrehajtásával kapcsolatos kérdéskört, és ezzel összefüggésben felmerült problémákat, a szabálysértési pénzbírság közérdekű munkával történő megváltása, illetőleg a közérdekű munka büntetés kapcsán jelentkező, leküzdendő nehézségeket. Az egyes szabálysértési tényállásokat érintően nagy hangsúlyt kapott a tankötelezettség megszegésével kapcsolatos szabálysértés vonatkozásában a járási hivatalok és a bírósági gyakorlat összevetése, illetőleg a szabálysértés elkövetésének eszközeként lefoglalt és elkobzott tárgyak kapcsán az elkobzás végrehajtásának problémája, amelyet a jogszabály az általános szabálysértési hatóság hatáskörébe utal.
A rendezvény interaktív párbeszéd formájában zajlott, amely a gyakorlatban felmerült problémák megvitatásával és tapasztalatok cseréjével sikeresnek bizonyult, alapot adva további szakterületeken is hasonló fórum megtartására.

Címkék: szakmai nap

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 01. 09:00, csütörtök | Helyi

Együttes fellépés Salgótarján biztonságáért!

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság egyenruhásai a társszervekkel együttműködve összehangban lépnek fel a jogsértések ellen, és segítik a rászorulókat.

2024. Augusztus 01. 08:50, csütörtök | Helyi

Gyógyszertári ügyeleti beosztás Salgótarján városban 2024. augusztus hónap.

ÜGYELETI TÁJÉKOZTATÓ

2024. Augusztus 01. 08:15, csütörtök | Helyi

Fokozódik a nagy meleg.

A napsütést több helyen fátyolfelhők szűrhetik, illetve nyugaton és északon a gomolyfelhő-képződés válik erőteljesebbé, és helyenként záporok, zivatarok kialakulhatnak.

2024. Augusztus 01. 08:00, csütörtök | Helyi

Tűzgyújtási tilalom!!!

A tűzgyújtási tilalommal kapcsolatos legfontosabb tudnivalók, továbbá az erdőterületen és a szabadban történő tűzgyújtás szabályai az alábbiakban olvashatóak.