Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2023. November 16. 20:26, csütörtök | Helyi
Forrás: Farkas György-24/web/zsuffa csaba

Januári nyugdíjemelés - a 6 százalékos emelés törvényben rögzített

Januári nyugdíjemelés - a 6 százalékos emelés törvényben rögzített

A kormány egyeztet a januári nyugdíjemelésről. Varga Mihály pénzügyminiszter már néhány hete bejelentette, hogy januárban 6 százalékkal emelik a nyugdíjakat.

Az általa vezetett tárca a kormány honlapján tette közzé társadalmi egyeztetésre az erről szóló rendelet tervezetét.

Noha a véleményeket november 24-ig várják, a minisztérium is emlékeztet rá, a 6 százalékos emelés törvényben rögzített.

A társadalombiztosítási nyugellátásról szóló törvény alapján minden év januárjában a költségvetési törvényben meghatározott várható fogyasztói árnövekedésnek megfelelő mértékű emelést kell kapniuk a nyugellátásban vagy más, jogszabályban meghatározott ellátásokban részesülőknek.

A Magyarország 2024. évi központi költségvetéséről szóló 2023. évi LV. törvény 60. §-a szerint 2024 januárjában esedékes nyugdíjemelés meghatározásánál 6 százalékos inflációt kell figyelembe venni. A kormány új rendelete január elsején lépne hatályba, és a 2024. január 1-jét megelőző időponttól megállapított nyugdíjakra, illetve ellátásokra lenne érvényes.

Noha ezt többen vitathatják az általában alábecsült infláció miatt, a hatásvizsgálati lap szerint a 6 százalékos emelés előnyös lesz a nyugellátásban és azzal azonos módon emelendő más ellátásban részesülő 2,445 millió embernek.

A jövőre a kormány által prognosztizált mindenesetre várhatóan közelebb áll a ténylegesen bekövetkező pénzromláshoz, mint az idénre várt 15 százalék.

Ha fontos a cikk, ossza meg kedvenc Facebook csoportjában, vagy saját oldalán!

FIGYELEM! Salgótarjánban születtél, vagy nevelkedtél?!

SALGÓTARJÁN ARANYKORA KÖZÖSSÉG TALÁLKOZÓ lesz, 2024 JÚNIUS 1-én!
Ti akik 1960 és 1970 körül születtetek és itt koptattátok az aszfaltot! Gyertek találkozzunk, beszélgessünk és emlékezzünk gondtalan ifjúkori élményeidre. Szórakoztassuk egymást és érezzük nagyon jól magunkat, 2024 JÚNIUS 1-én!
ITT AZ ESEMÉNY, jelezzetek vissza:
https://www.facebook.com/events/622421699863485


InfoNógrád híroldal csoport - Salgótarján és környéke :-D

Kedvenc zenék, családi fotók és mozgóképek, saját történetek - posztban itt gyűjtjük majd, tehát Ide javasoljuk csatlakozni: https://www.facebook.com/groups/infonograd

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 10:58, kedd | Helyi

A LEGJOBB ÖT TV bemondó - Ön melyiküket kedvelte a legjobban?

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn. Ma már nincsenek tv bemondók, legalábbis a szó klasszikus értelmében. A televíziózás hőskorából hoztunk 5 legendát,

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.

2024. Július 16. 09:00, kedd | Helyi

A Hold és az Antares együttállása lesz látható szerda este az égbolton.

Szabad szemmel is látható lesz Hold és az Antares csillag együttállása szerda este tíz órától az égbolton - tájékoztatta a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Július 16. 08:39, kedd | Helyi

Rétvári Bence: jól indult a járóbeteg-időpontfoglalás az Egészségablak alkalmazásban.

Az indulás óta napi csaknem ötszáz időpontot foglaltak a betegek az Egészségablak mobilalkalmazással a járóbeteg-szakrendelőkben.