Városlista
2022. május 28, szombat - Emil, Csanád

Hírek

2015. Október 30. 07:00, péntek | Helyi
Forrás: lajk.hu

Itt a hivatalos rendőrségi lista a szupertraffipaxokról

Itt a hivatalos rendőrségi lista a szupertraffipaxokról

A hatóság szerdai tájékoztatása szerint négy megyében már biztosan nem változik a Véda közúti intelligens kamerahálózat fix telepítésű kameráinak helyszíne.

A police.hu-n közölt tájékoztatás szerint a szupertraffipaxként emlegetett hálózat kiépítését a Belügyminisztérium, az Országos Rendőr-főkapitányság és a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala konzorciuma valósítja meg. A rendszer részeként március 26-ától az ország közútjain élesben működik 160 darab változtatható helyű kamera, és rövidesen az ország területén befejeződik a fix helyűek telepítése.

Fejér, Pest, Komárom-Esztergom és Nógrád megyében, valamint a fővárosi autópálya-szakaszokon már bizonyosan nem változik a berendezések telepítési helyszíne – derült ki a rendőrség közleményéből.

A kamerák a sebességmérés mellett többek között alkalmasak forgalomszámlálásra, rendszámfelismerésre, a forgalomtorlódás felismerésére és a biztonsági öv használatára vonatkozó előírások megtartásának ellenőrzésére, valamint a közlekedésbiztonsági automatizált feldolgozó információs rendszer segítségével többféle szabályszegés felismerésére és dokumentálására.

A közúti halálesetek és sérülések számának csökkentése érdekében létesülő rendszer rögzített kamerái üzemszerűen még nem működnek.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 26. 15:29, csütörtök | Helyi

Teljes útlezárás - Dunakanyar Rally Nógrád megyében

A Dunakanyar Rally verseny miatt a megye területén forgalomkorlátozásra kell számítani.

2022. Május 26. 15:18, csütörtök | Helyi

Beszámoló a képviselő testületi ülésen

A Salgótarján Közgyűlése egyhangúlag elfogadta Ponyi Béla rendőr ezredes beszámolóját.

2022. Május 25. 15:41, szerda | Helyi

Rendőrkézen a postabetörő

A pásztói nyomozók beazonosították a fiatalkorút, akit többrendbeli vagyon elleni bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki.

2022. Május 25. 15:04, szerda | Helyi

Eredményhirdetés: Így közlekedtek ti!

A Nógrád megyei gyermekek a biztonságos, szabályos közlekedést választják, ezt mutatták be a rajzaikon keresztül is.