Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2015. November 13. 07:40, péntek | Külföld
Forrás: MTI

Iszlám Állam - Amerikai dróntámadás célpontjává vált \"Dzsihád John\"

Iszlám Állam - Amerikai dróntámadás célpontjává vált \

Egy amerikai harci drón légicsapást intézett az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet lefejezős propagandavideóiból ismert \"Dzsihád John\" ellen Szíriában - közölte helyi idő szerint csütörtök éjjel a Pentagon.

Peter Cook, az amerikai védelmi minisztérium szóvivője szerint egyelőre nem világos, hogy az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervet "fővárosában", az észak-szíriai Rakkában, illetve annak környékén végrehajtott légicsapás elérte-e a célját. A terrorista a Pantagonból származó nem hivatalos közlés szerint egy gépkocsiban ült a támadás alatt.

A túszok kivégzéséről készült videókon kötött maszkban látható, késsel fenyegetőző "Dzsihád Joe-t" Mohammed Emwazi kuvaiti születésű brit állampolgárként azonosították nyugati titkosszolgálatok. A férfit volt túszok vérszomjas pszichopataként írták le.

Az IÁ 2014 augusztusa óta mások mellett Steven Sotloff és James Foley amerikai újságíró, Abdul-Rahman Kassig amerikai, valamint David Haines és Alan Henning brit segélymunkás, továbbá Goto Kendzsi japán újságíró lefejezéséről osztott meg videót a világhálón

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 07:48, kedd | Külföld

Megkezdik a medvék kilövését Erdélyben

Rendkívüli ülésen döntött a román képviselőház a medveállomány ritkítását célzó vadászati kvótákról.

2024. Július 14. 08:13, vasárnap | Külföld

Donald Trump jól van, kiengedték a kórházból

Donald Trump elhagyhatta a kórházat, miután szombaton este egy választási gyűlésen fegyveres támadás érte, és a fülén lőtt sérülést szenvedett.

2024. Július 14. 08:10, vasárnap | Külföld

Breaking: Rálőttek Donald Trumpra - Videó

Támadás szakította félbe Donald Trump Pennsylvania állambeli választási gyűlését szombaton - közölte a republikánus elnökjelölt védelmét ellátó titkosszolgálat.

2024. Július 13. 08:43, szombat | Külföld

Telefonon tárgyalt az amerikai és az orosz védelmi miniszter

elefonon tárgyalt Lloyd Austin amerikai és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter - közölte pénteken a két ország katonai tárcája.