Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2023. Március 19. 06:00, vasárnap | Helyi

Ismét Zarándok Akadémia: „Alkossuk meg az ideális látogatóbarát szent helyet!”

Ismét Zarándok Akadémia: „Alkossuk meg az ideális látogatóbarát szent helyet!”

Ezzel a küldetéssel indul a március 22—23-án, nemzeti kegyhelyünkön, Mátraverebély-Szentkúton megrendezésre kerülő Zarándok Akadémia

A kétnapos szakrális-spirituális találkozó keretében a résztvevők egy minden szempontból hasznos, a tapasztalatok és a jógyakorlatok nyomán összeállított kódexet tesznek közkinccsé. Az esemény fővédnöke ebben az évben is Hortobágyi T. Cirill Pannonhalmi Főapát.


Egyre tudatosabban épül be a kínálatba a vallási turizmus, és reneszánszát éli a zarándoklás: ez manapság talán az egyik legtrendibb elvonuló tevékenység. Mindannyian vándorok vagyunk, hiszen felkeresünk helyeket, meg akarjuk érteni útjainkat, fejlődésünket: erre ad lehetőséget a turizmus és az általa elérhető kulturális és természeti kapcsolódások, szolgáltatások. A fizikai megérkezésen túl, amint lelki természetű kapaszkodókat is kapunk, már nem csak látogatók, hanem zarándokok is lehetünk.


A turisztikai szakemberek közül elsősorban a látogatómenedzsmenttel és a turizmusfejlesztéssel foglalkozó kollégákat várják a szervezők és a házigazda, Orosz András Lóránt, kegyhelyigazgató atya. Jelentkezés és regisztráció 2023. március 15-éig a lent megadott elérhetőségen.


A most megszervezésre kerülő alkotómunkában természetesen a zarándokhelyek, szálláshely-üzemeltetők, a látogatókat kiszolgáló desztinációmenedzsment szervezetek és vállalkozók is részt vesznek. A cél az, hogy a résztvevők segítsék egymást abban, hogy bárki számára érthetően és vonzóan tudják közvetíteni kincseiket, függetlenül a betérő vendégek vallási meggyőződésétől. Az idei vezérgondolat a turista- és zarándokfogadás, amelynek három aspektusáról, a bekapcsolódásról, a befogadásról, illetve a bemutatásról kapnak többek között Kovács Balázstól (GD Consulting, Ausztria), és Marco Schmidtől (Élő Kövek és City Pastoral, Svájc) indító előadásokat a megjelentek, valamint betekinthetnek a távol-keleti zarándoklás és zarándokfogadás világába is. A kerekasztal beszélgetéseket aktív alkotó programok teszik teljessé, annak érdekében, hogy együttesen megfogalmazzák hogyan fogadjunk turistákat és zarándokokat, milyen eszközökkel támogathatjuk hiteles megtapasztalásaikat, továbbá hogyan segíthetjük elő a lelki elmélyülést. A programot és a tudnivalókat www.zarandokakademia.hu honlap részletesen közli.


Mint ahogyan arról szerkesztőségünk is beszámolt, 2022-ben, első alkalommal Péliföldszentkereszten rendezte meg a Zarándok Akadémia szakrális-spirituális turisztikai látogatómenedzsment műhelytalálkozót a Viator Természetjáró és Kulturális Egyesület és a Hungary NEXT ország-márka-műhely, létrejöttét idén is a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány támogatja.


Jelentkezés: https://www.zarandokakademia.hu/regisztracio/

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 17:00, szerda | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR - VIDEÓN AZ 1. ÉS 2. RÉSZ

Az első rész: Az acélgyár "hagyatéka". Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? A második rész: Az acélgyár "aranykora". Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel a történteket...

2024. Április 24. 12:12, szerda | Helyi

Megbukott az adóellenőrzésen egy használtautó-kereskedő, 54 autót foglaltak le-

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit

2024. Április 24. 11:35, szerda | Helyi

Vádat emeltek egy internetes csaló ellen Egerben.

Internetes csalássorozat miatt emelt vádat az Egri Járási Ügyészség egy nő ellen, aki 2021 májusától több mint hat hónapon keresztül interneten elkövetett bűncselekményekből fedezte a kiadásait - közölte a Heves Vármegyei Főügyész

2024. Április 24. 10:45, szerda | Helyi

Magyar Fogorvosok Egyesülete: a fogorvoslás az egészségügy egyik leggyorsabban fejlődő ágazata.

A fogorvoslás az egészségügy egyik leggyorsabban fejlődő ágazata hangsúlyozta Nagy Katalin, a Magyar Fogorvosok Egyesületének elnöke annak kapcsán, a szervezet ezer szakember részvételével nemzetközi konferenciát rendez csütörtökön.