Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2023. Március 19. 06:00, vasárnap | Helyi

Ismét Zarándok Akadémia: „Alkossuk meg az ideális látogatóbarát szent helyet!”

Ismét Zarándok Akadémia: „Alkossuk meg az ideális látogatóbarát szent helyet!”

Ezzel a küldetéssel indul a március 22—23-án, nemzeti kegyhelyünkön, Mátraverebély-Szentkúton megrendezésre kerülő Zarándok Akadémia

A kétnapos szakrális-spirituális találkozó keretében a résztvevők egy minden szempontból hasznos, a tapasztalatok és a jógyakorlatok nyomán összeállított kódexet tesznek közkinccsé. Az esemény fővédnöke ebben az évben is Hortobágyi T. Cirill Pannonhalmi Főapát.


Egyre tudatosabban épül be a kínálatba a vallási turizmus, és reneszánszát éli a zarándoklás: ez manapság talán az egyik legtrendibb elvonuló tevékenység. Mindannyian vándorok vagyunk, hiszen felkeresünk helyeket, meg akarjuk érteni útjainkat, fejlődésünket: erre ad lehetőséget a turizmus és az általa elérhető kulturális és természeti kapcsolódások, szolgáltatások. A fizikai megérkezésen túl, amint lelki természetű kapaszkodókat is kapunk, már nem csak látogatók, hanem zarándokok is lehetünk.


A turisztikai szakemberek közül elsősorban a látogatómenedzsmenttel és a turizmusfejlesztéssel foglalkozó kollégákat várják a szervezők és a házigazda, Orosz András Lóránt, kegyhelyigazgató atya. Jelentkezés és regisztráció 2023. március 15-éig a lent megadott elérhetőségen.


A most megszervezésre kerülő alkotómunkában természetesen a zarándokhelyek, szálláshely-üzemeltetők, a látogatókat kiszolgáló desztinációmenedzsment szervezetek és vállalkozók is részt vesznek. A cél az, hogy a résztvevők segítsék egymást abban, hogy bárki számára érthetően és vonzóan tudják közvetíteni kincseiket, függetlenül a betérő vendégek vallási meggyőződésétől. Az idei vezérgondolat a turista- és zarándokfogadás, amelynek három aspektusáról, a bekapcsolódásról, a befogadásról, illetve a bemutatásról kapnak többek között Kovács Balázstól (GD Consulting, Ausztria), és Marco Schmidtől (Élő Kövek és City Pastoral, Svájc) indító előadásokat a megjelentek, valamint betekinthetnek a távol-keleti zarándoklás és zarándokfogadás világába is. A kerekasztal beszélgetéseket aktív alkotó programok teszik teljessé, annak érdekében, hogy együttesen megfogalmazzák hogyan fogadjunk turistákat és zarándokokat, milyen eszközökkel támogathatjuk hiteles megtapasztalásaikat, továbbá hogyan segíthetjük elő a lelki elmélyülést. A programot és a tudnivalókat www.zarandokakademia.hu honlap részletesen közli.


Mint ahogyan arról szerkesztőségünk is beszámolt, 2022-ben, első alkalommal Péliföldszentkereszten rendezte meg a Zarándok Akadémia szakrális-spirituális turisztikai látogatómenedzsment műhelytalálkozót a Viator Természetjáró és Kulturális Egyesület és a Hungary NEXT ország-márka-műhely, létrejöttét idén is a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány támogatja.


Jelentkezés: https://www.zarandokakademia.hu/regisztracio/

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 11:42, szombat | Helyi

Betiltaná a hétvégi kocsikázást a német közlekedési miniszter

Németországnak nem sikerült elérnie kitűzött klímaterveit, úgyhogy egészen szokatlan tervekkel állnak elő, hogy javítsanak az értékeken. Volker Wissing, Németország közlekedésügyi minisztere kijelentette:

2024. Április 20. 09:21, szombat | Helyi

Kerékpárosbarát szezonnyitót tartanak a hétvégén.

Idén is meghirdette a szezonnyitó kerékpárosbarát hétvégét a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) április 20-21-ére, az eseményhez több mint 80 vendéglátóhely, szálláshely és látványosság csatlakozott.

2024. Április 20. 09:09, szombat | Helyi

BMW-Lufthansa-megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között.

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között.

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Elszórtan záporok előfordulhatnak.

Keleten, délkeleten számíthatunk hosszabb napos időszakokra, máshol több felhő lesz az égen.