Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. Október 05. 07:36, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Ismét várják a jelöléseket a Jószolgálat-díjra

Ismét várják a jelöléseket a Jószolgálat-díjra

A Jószolgálati-díj idei díjazottjait bemutató szabadtéri kiállítás nyílt szerdán a budapesti Március 15. téren, s egyúttal a \"cselekvés díja\" újabb jelölési időszakát is meghirdették.

A Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében felidézte: a tavaly nyáron indított díjat Twickel György hívta életre, édesanyja Twickel-Zichy Mária Terézia grófnő emlékére.

A Jószolgálat-díjon keresztül - melyet idén májusban adtak át először - különböző területeken hivatásos és önkéntes szociális munkát végzők áldozatos munkáját mutatják be és ismerik el. A díjazottakat a díj partnerei, a 7 nagy magyarországi segélyszervezet képviselőiből álló szakmai zsűri választotta ki.

Az idei díjazottakat bemutató kiállítást - melyet később a vidéki nagyvárosok főtereire is elviszik - Virágvölgyi István kurátor nyitotta meg.

A rendezvényen bemutatkoztak a 2017/18-as évad nagykövetei is: Ónodi Eszter, Jászai Mari-díjas színésznő és Lackfi János, József Attila- és Prima Primissima-díjas író, költő.

Ők "személyükkel és munkáságukkal támogatják és népszerűsítik a díj céljait, hogy társadalmunk elé kerüljenek azok a történetek, melyek mindannyiunk számára példát mutatnak a rászorulók iránt való felelősségvállalásból" - fogalmaz a közlemény.

Október 4-től 2018. január 31-ig ismét várják a jelöléseket öt kategóriában: életműdíj valamint hivatásszerűen és önkéntesen végzett szociális munka egyéni és szervezeti/közösségi kategóriáiban a díj honlapján.

A Jószolgálat-díj célja, hogy a díjazottak történetein keresztül minél több ember figyelmét felhívják az "odafordulás, a megértő, gondoskodó és legfőképpen tevékeny szeretet formáira" - fogalmaztak, kiemelve: "mivel a rászorulókért tenni mindannyiunk közös felelőssége".

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során