Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2024. Április 28. 08:45, vasárnap | Helyi
Forrás: MTI-ESZTERGOM

Ismét megrendezik a járműipari kiállítást Esztergomban.

Ismét megrendezik a járműipari kiállítást Esztergomban.

Az idén 7. alkalommal nyílik meg a járműipari kiállítás Esztergomban: az Akkor és Most Jármű Expo április 27-28-án a Nagy Duna sétányon várja az érdeklődőket.

A kiállítás főszereplői a régmúlt és a jelen két- és négykerekű járművei: a veterán közlekedési eszközök mellett a házigazda és az esemény főszponzora, a Magyar Suzuki is bemutatkozik teljes termékpalettájával. Az esztergomi gyártású, több szakmai és közönségdíjjal is jutalmazott autómodellek mellett motorkerékpárokat és hajómotorokat is felvonultatnak.
A kiállítás része lesz egy 100 éves időszakot felölelő rádió-, fotó- és filmtechnikai eszközöket bemutató és alkalmazó ipartörténeti tárlat. A látogatók a "Hang&Kép - A múlt innovációja a jelen inspirációja" bemutatón tanulmányozhatják ezeknek az eszközöknek a változását és társadalmi hatását. Az esztergomi fotográfiák a város és térsége életét, fejlődését, míg a történelmi hang- és képes anyagok a korabeli technológiai alkalmazását mutatják be.
A kísérőprogramok között játékok, táncbemutatók és koncertek váltják egymást, hiszen ez a rendezvény évek óta városi zenei majális is. Április 27-én szombaton a Ladánybene27, míg 28-án vasárnap Radics Gigi ad nagykoncertet.
Mindkét napon 10:00-18:00 között ingyenesen látogatható a kiállítás és minden kísérőrendezvény a Rugby Club rendezvényterületén.

Az idén április 30-án rendezik a Kis-Dunán a hagyományos lampionos felvonulást, amikor zenés kísérettel és színes fényekkel feldíszített hajók, csónakok úsznak le a Kis-Dunán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 17. 20:30, szerda | Helyi

A cél: két évről két hónapra rövidíteni az egészségre iszonyúan kockázatos Mars-utazást

A NASA a következő évtizedben tervez űrhajósokat küldeni a Marsra. A jelenlegi technológiával az oda-vissza utazás évekig tart és ez, meg az elnyúló sugárdózis roppant megterhelésnek teszi ki az embert.

2024. Július 17. 17:55, szerda | Helyi

Tolnay Klári

110 éve, 1914-ben ezen a napon született Tolnay Klári – Tolnay Rozália, Rózsi néven. Gyerekkorában Mohorán egy nógrádi kis faluban éltek. Édesapja, Tolnay Lajos a Ganz-Mávag építészmérnökeként örökölte

2024. Július 17. 17:00, szerda | Helyi

A Hold és az Antares együttállása lesz látható szerda este az égbolton.

Szabad szemmel is látható lesz Hold és az Antares csillag együttállása szerda este tíz órától az égbolton - tájékoztatta a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Július 17. 12:00, szerda | Helyi

Uzsgyi, eltoltam.....

Ezt mondta a bátonyterenyei rendőröknek az a 19 éves mátraverebélyi fiatal, aki egy üzlet előtt hagyott elektromos rollert lopott el.