Városlista
2024. szeptember 28, szombat - Vencel

Hírek

2024. Június 25. 06:20, kedd | Belföld
Forrás: HVG MUCSI VIKTOR

Iskolai tiltott tárgyak listája.

Iskolai tiltott tárgyak listája.

Jön az iskolai tiltott tárgyak listája, az őröknek joguk lesz átkutatni a diákok táskáját.

A kormány a hétfői Országgyűlési ülés előtt beterjesztett egy 90 oldalas módosítást, amelyben bevezetné az iskolákban a tiltott tárgyak listáját, az egészségügyi intézményekben bevezetné a ki- és beléptető elektronikus rendszereket, a fővárosi háziorvosi és gyermekorvosi ügyeleteket pedig az Országos Mentőszolgálat venné át.

Egy 90 oldalas jogszabály-módosítást nyújtott be a kormány hétfőn, az ülésszak vége előtti utolsó pillanatban arról, hogy milyen tárgyak lesznek tiltottak az iskolákban; hogy a tanároknak és az iskolaőröknek joguk lesz átkutatni a diákok táskáját és szekrényét, elvenni a tiltott tárgyakat; valamint arról, hogy az önkormányzatok helyett a háziorvosi és házi gyermekorvosi ügyeletet az Országos Mentőszolgálat látja majd el.

Plusz bevezetnek a kórházakban egy elektronikus beléptetőrendszert, hogy ellenőrizhessék a beosztottak „munkaidejének betartását, az intézménybe történő be- és kilépését” – írta meg a HVG.

A JAVASLATOT MÁR KEDDEN, KIVÉTELES ELJÁRÁSSAL EL IS FOGADJÁK.

A módosítás így felhatalmazza a kormányt, hogy az iskolákban és kollégiumokban bevezessen egy „tiltott tárgyak listáját”, amelynek a mobiltelefonok is részei lesznek, mivel azok „elvonják a diákok figyelmét a tanulásról és az iskolai zaklatásokban is kulcsszerepet játszanak”. Viszont bizonyos esetekben – amennyiben a tanár úgy ítéli meg – mégis használható lesz majd mobil, tablet vagy éppen laptop, amennyiben az segíti az iskolai feladatok elvégzését.

Fontos még, hogy amennyiben a tanár vagy az iskolaőr a listára hivatkozva elveszi egy diák tulajdonát, onnantól az „őrzése során a tárgyban bekövetkezett kárért a nevelési-oktatási intézmény nem felel”.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 28. 09:09, szombat | Belföld

KSH: augusztusban 4 millió 748 ezer fő volt a foglalkoztatottak száma, a munkanélküliségi ráta 4,2 százalék

2024 augusztusában a 15-74 éves foglalkoztatottak átlagos létszáma az előző év azonos időszakához képest 39 ezerrel, 4 millió 748 ezerre nőtt. A munkanélküliek száma 210 ezer, a munkanélküliségi ráta 4,2 százalék volt

2024. Szeptember 28. 09:05, szombat | Belföld

Gulyás Gergely: Orbán Balázs félreérthetően fogalmazott, de ez nem változtat az elmúlt évtizedben végzett kiváló munkáján

A miniszterelnök politikai igazgatója félreérthetően fogalmazott, ez azonban nem változtat az elmúlt évtizedben a magyar közéletben végzett kiváló munkáján - írta a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken a Facebook-oldalán.

2024. Szeptember 28. 09:04, szombat | Belföld

Meteorológia: megdőlt a fővárosi szélrekord csütörtökön

Megdőlt a fővárosi szélrekord csütörtökön – írta a HungaroMet Zrt. a honlapján pénteken.

2024. Szeptember 28. 09:01, szombat | Belföld

Orbán Viktor: a Nyugat-Balkán népei és országai többet érdemelnek, mint amit kapnak Brüsszelből

A Nyugat-Balkán népei és országai többet érdemelnek, mint amit kapnak Brüsszelből, ezeknek az országoknak már bent kellene lenniük az Európai Unióban