Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2012. Július 09. 00:00, hétfő | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Ipari park épül Bátonyterenyén

Ipari park épül Bátonyterenyén

A Bátonyterenyei Ipari Park Kft. 454 millió forintos beruházással alakít ki ipari parkot Bátonyterenyén, egy 11,5 hektáros területen. A beruházás év végére készül el.

Molnár Petra, az ipari park ügyvezetője elmondta: a beruházással és a betelepülő vállalkozásokkal várhatóan 300-500 új munkahely jön létre. Európai uniós támogatással, az Észak-Magyarországi Operatív Program (ÉMOP) keretében valósul meg a projekt, amelynek első eleme a terület alapinfrastruktúrájának kialakítása, a telkek teljes körű közművesítése, második eleme pedig a termelő tevékenységhez kapcsolódó üzemcsarnok felépítése lesz - tette hozzá.
Az ipari parkban több mint 46 ezer négyzetméteren lehet épületeket építeni. Egy biobrikett- és pelletgyártó, egy gumihulladékot környezetbarát technológiával olajjá alakító, és egy gumiőrlő üzem települhet be a közeljövőben az ipari parkba, de dolgoznak egy nyugat-európai bútorgyár és alumíniumszerkezeteket szerelő vállalkozás betelepítésén is. A bútorgyár önmagában 200-300 munkahelyet hozhat létre.
Bátonyterenyén egy másik ipari park kialakításába is belekezdtek márciusban a kisterenyei városrészen. A beruházó, a Kisterenyei Ingatlanfejlesztő Kft. 11 vállalkozási területet alakít ki, a beruházás szintén év végére készül el.

Címkék: Bátonyterenye

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 12:00, szombat | Helyi

Megemlékezés Szent Flórián napján.

Május 4. Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja. Ez a nap a hivatásos, az önkormányzati, a létesítményi és az önkéntes tűzoltóké, valamint az összes tüzes mesterséget művelőé, ezen a napon valamennyiük védőszentje elő

2024. Május 04. 08:00, szombat | Helyi

Jó idő lesz hétvégén, vasárnap van esély záporokra.

Túlnyomóan napos idő várható. Kezdetben a Dunántúlon lesz több a felhő, néhol eső, zápor is előfordulhat.

2024. Május 03. 12:12, péntek | Helyi

Összehangolt csapás a drogkereskedőkre!!!

Kábítószerdílereket iktattak ki a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítői, 4 fő őrizetbe került.

2024. Május 03. 08:58, péntek | Helyi

MVM: júliusban egységesíti ügyfélkiszolgálását az MVM Next, az ügyfeleknek nincs teendőjük.

Az ügyfélkiszolgálás egységesítése érdekében az MVM Csoport tulajdonában álló E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be.