Városlista
2022. június 28, kedd - Levente, Irén

Hírek

2022. Május 09. 10:28, hétfő | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Internetes hirdetésekkel csalt ki pénzt

Internetes hirdetésekkel csalt ki pénzt

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 22 éves Békés megyei nő ellen, aki internetes hirdetésekben árult különféle cikkeket, azonban a vételár megfizetése után elérhetetlenné vált a vevők számára.

A vád szerint a nő 2021 júliusában egy közösségi oldal adás-vétel lebonyolításra szolgáló felületére álnéven feltöltött egy hirdetést, melyben eladásra kínált egy használt mobiltelefont 100.000 forintos vételáron. A hirdetésre egy balassagyarmati férfi jelentkezett, aki több részletben összesen 105.000 forintot utalt el a vádlott által megadott számlaszámra vételárként. A nő a vevő többszöri megkeresésére, késedelmes postázásának kimentésére különböző indokokat előadva 2021. augusztus 17-én elküldött egy csomagot a sértett által megadott címre, a csomagban azonban nem a meghirdetett típusú mobiltelefon, hanem egy régebbi gyártmányú, működésképtelen készülék volt.

Ugyanezen időszakban a fenti közösségi oldalon álnevet használva a vádlott egy másik hirdetésében eladásra kínált egy műköröm csiszoló gépet és két lámpát. A termékek megvételére egy Pest megyei nő jelentkezett, aki 2021. július 26-án elutalt az eladónak 17.500 forintot vételár és postaköltség címén, azonban a meghirdetett használati cikkeket a vádlott ez alkalommal sem küldte el, és a vételárat sem utalta vissza vevője részére.

2021 szeptemberében a nő az interneten eladásra hirdetett egy mosó-szárító gépet 35.000 forintos vételáron. A hirdetésre egy Heves megyei férfi jelentkezett, aki 2021. szeptember 08-án elutalta a vádlott részére a háztartási gép árát, azonban a gépet a nő a sértettnek nem küldte el, és a kapott összeget sem utalta vissza részére.

Mivel cselekményeivel a hirdető rendszeres haszonszerzésre törekedett, így az ügyészség üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat vele szemben. Vádiratában indítványozta, hogy a Balassagyarmati Járásbíróság a büntetlen előéletű elkövetővel szemben tárgyalás mellőzésével szabjon ki közérdekű munka büntetést, és rendeljen el vagyonelkobzást, valamint a sértettek kárát is fizesse meg.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 24. 14:27, péntek | Helyi

Pékség telephelyéről lopott

A salgótarjáni rendőrök a nyomozás során beazonosították és elfogták azt a 33 éves férfit, aki a megalapozott gyanú szerint egy pékség telephelyéről lopott.

2022. Június 24. 14:23, péntek | Helyi

18 migránst szállított az ukrán embercsempész

Nógrád megyében fogták el azt a magát ukrán állampolgárságúnak valló férfit, aki 18 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépéséhez.

2022. Június 23. 12:07, csütörtök | Helyi

Határőrség napja - megemlékezés és koszorúzás

Nógrád megye rendőrfőkapitánya és munkatársai a határőrök védőszentjének közeledő napja alkalmából megrendezett megemlékezésen helyezte el a kegyelet virágait a volt határőr igazgatóság épületén lévő emléktáblánál.

2022. Június 22. 13:46, szerda | Helyi

Közlekedésbiztonsági akció - vasúti átjárók

Kérjük, minden esetben tartsák be a vasúti átjárón áthaladás szabályait!