Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2015. Január 23. 15:00, péntek | Helyi
Forrás: infonograd

Integrált településfejlesztési stratégiák

Integrált településfejlesztési stratégiák

A következő időszak fejlesztéseiben jelentős szerep hárul a járásszékhelyekre.

A járásszékhelyek funkciói, feladatai jelentősen bővültek az utóbbi időszakban – mondta Skuczi Nándor, Nógrád Megye Közgyűlésének elnöke az Integrált Település-fejlesztési Stratégiák kidolgozásával kapcsolatos projekt szakmai rendezvényét követő sajtótájékoztatón. Kiemelte, hogy a szóban forgó stratégiák a hatékony forráslehíváshoz járulnak hozzá - Nógrád megyében öt település: Balassagyarmat, Bátonyterenye, Pásztó, Rétság és Szécsény városa vesz részt a projektben. A célzott, hatékony fejlesztések érdekében ezen városok számára is elkészülnek a megyei programhoz illeszkedő dokumentumok, amik kijelölik a fejlesztések fontosabb területeit – a tervezés költségeit a Belügyminisztérium fedezi.
Az elnök kiemelte, hogy a 2007-2013 közti fejlesztési időszakban Nógrád megye több mint 1400 projektje közel 113 Mrd Ft támogatást kapott az európai uniós fejlesztési keretből. A következő, 2014-2020 közti időszakban a Terület és Településfejlesztési Operatív Program új lehetőséget teremt, hiszen Nógrád megye 41 milliárd forint, Salgótarján pedig 9,2 milliárd forint kerettel rendelkezhet majd saját hatáskörében. A több mint 40 szakértő munkáját a helyi lakosság, a civil szervezetek, a gazdasági és intézményi szereplők is segítik a tervezést végigkísérő partnerség keretében. A végleges fejlesztési dokumentumokat előreláthatóan nyár végén fogadhatják el az érintett településeket vezető testületek.

Forrás: radiofocus.hu

Címkék: Skuczi Nándor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 20. 09:00, hétfő | Helyi

A TikTok fellép a mesterséges intelligencia ellen

A TikTok mostanra az egyik legnagyobb közösségi felületté vált és napi szinten százmilliók használják. Egyre több rajta az olyan tartalom, amelyet mesterséges intelligencia segítségével állítanak elő

2024. Május 20. 08:00, hétfő | Helyi

Folytatódik a zivataros-napos idő.

Eleinte helyenként, majd délutántól egyre több helyen kell számítani esőre, záporra, zivatarra, amelyeket felhőszakadás, jégeső kísérhet.

2024. Május 19. 12:30, vasárnap | Helyi

Hajóbaleset Verőcénél - OMSZ: fej- és kulcscsontsérülést szenvedett a balesetet túlélő férfi.

Kisgéphajó ütközött egy szállodahajóval szombat éjjel a Dunán, Verőce közelében, a balesetben ketten meghaltak, öt embert jelenleg is keresnek - közölte az M1 Híradója vasárnap délelőtt.

2024. Május 19. 09:29, vasárnap | Helyi

Nyitott szertárkapuk!

Május 26-án, vasárnap ismét kinyílnak a tűzoltólaktanyák szertárkapui, hogy gyereknap alkalmából feledhetetlen élményt nyújtsanak kicsiknek és nagyoknak egyaránt.