Városlista
2024. augusztus 20, kedd - István

Hírek

2013. Szeptember 13. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Ingyen viheti sírba családtagjait

Ingyen viheti sírba családtagjait

A szociális temetés lehetőségét januártól lehet igényelni. Lényege, hogy ha a család vállalja a temetés előkészítésében és lebonyolításában való részvételt, akkor az állam átvállalja a végső búcsú tetemes költségeit.

A haon.hu által megkérdezett települési vezetők nehezen tartják elképzelhetőnek, hogy (bár évtizedekkel ezelőtt szokás volt háznál felravatalozni a halottat) a gyászoló család öltözteti fel az elhunytat az utolsó útjára, sőt a sírt is maguk ássák ki, csak hogy ne kelljen a szertartásért fizetni. Márpedig a módosítás értelmében a gyászolóknak kellene megásniuk és visszahantolniuk a sírt, valamint elhelyezni benne a koporsót vagy az urnát ahhoz, hogy az állam fizesse helyettük a költségeket.

Egyébként a szociális temetés lehetősége a jövedelmi viszonyoktól független, tehát olyanok is élhetnek majd vele, akik képesek lennének állni a többszázezres számlát. Jelenleg is lehetőség van köztemetést kérni, melynél a legolcsóbb szertartás költségét az önkormányzat megelőlegezi, ezt azonban vissza kell fizetni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 19. 16:40, hétfő | Belföld

Sulyok Tamás: fontos Németország és Magyarország egymáshoz való viszonya

Kiemelt fontosságú Németország és Magyarország egymáshoz való viszonya szövetségesi és stratégiai szempontból is - mondta a magyar államfő hétfőn sajtótájékoztatón Sopronban.

2024. Augusztus 19. 08:48, hétfő | Belföld

Augusztus 20. - Lezárásokra, forgalomkorlátozásokra kell számítani Budapesten

Az augusztus 20-ai ünnepségek miatt időszakos lezárásokra, jelentős forgalomkorlátozásokra kell számítani a fővárosban.

2024. Augusztus 18. 08:28, vasárnap | Belföld

Augusztus 20. - Egyedülálló drónshow várja a közönséget kedden

Ezerháromszáz drón összehangolt repülése teszi még látványosabbá az idei Szent István-napi tűzijátékot, a szervezők több mint egy éve készülnek a produkcióra, amely Magyarország történelme és kulturális öröksége előtt tisztele

2024. Augusztus 18. 08:27, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 33. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: