Városlista
2024. július 28, vasárnap - Szabolcs

Hírek

2011. November 10. 07:36, csütörtök | Belföld
Forrás: Orientpress.hu

Ingyen letölthető a Kulturális GPS

Ingyen letölthető a Kulturális GPS

Ingyenesen letölthető az okostelefonokra csaknem 500 kiemelt kulturális helyszínre vonatkozó multimédiás tartalom, ami valamennyi fontos információt tartalmazó kalauzként szolgál.

Jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár és Lovas Lajos, a Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet (MaNDA) megbízott főigazgatója.

A MaNDA a jövőben több mint ötezer, a magyar kultúrához kapcsolódó település kulturális adatait szeretné megjeleníteni a Kulturális GPS rendszerében olyan módon, hogy online jelleggel több tízezer naprakész információt lehessen szerezni a hétköznapok kulturális életéről, kiemelkedő eseményeiről is.

A Kulturális GPS új kezdeményezésnek számít a „virtuális múzeumok” rendszerének jövőbeli fejlesztésében is, mivel a korszerű digitális készülékek alkalmasak a szöveges és térbeli információkon túl képi, videó és számítógépes prezentációs anyagok, vagy akár közgyűjteményi tárlatok megjelenítésére is.

A tervek szerint 2013-ra 14 000-re bővül a letölthető kulturális helyszínek száma. A nemzeti kultúra ezzel megtette az első lépést a folyamatosan megújuló digitális technológia világához való felzárkózására, és kommunikációs eszközévé tette a rohamosan elterjedő i-fonokat, i-padokat, okostelefonokat - tájékoztatott a kultúráért felelős államtitkárság.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: Kulturális GPS

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 28. 11:02, vasárnap | Belföld

Gyopáros Alpár: több mint 1,8 milliárdos támogatást kaptak az önkéntes tűzoltó-egyesületek a Magyar falu programban

A kormány több mint 1,8 milliárd forint értékben támogatott önkéntes tűzoltó-egyesületeket az elmúlt több mint négy évben a Magyar falu programban működő Falusi Civil Alapon keresztül

2024. Július 28. 11:01, vasárnap | Belföld

Tusványos - Orbán Viktor: ha Európa nem tér észhez, magára marad ebben a háborúban

Megkezdődött egy békepárti \"erjedés\" és ha Európa nem hagy fel háborúpárti álláspontjával, magára marad ebben a háborúban

2024. Július 28. 10:59, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 30. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Július 27. 06:00, szombat | Belföld

Mélyponton a születésszám

Az előzetes adatok szerint 2024 júniusában 6040 gyermek született és 8863 ember halt meg; 2023 júniusához képest a születések száma 17, a halálozásoké 5,9, a házasságkötéseké pedig 14 százalékkal csökkent