Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2013. Március 25. 12:00, hétfő | Helyi
Forrás: infonograd

Indul a kazánprogram Nógrádban

Indul a kazánprogram Nógrádban

Huszonöt Nógrád megyei település csatlakozott a Belügyminisztérium úgynevezett kazánprogramjához.

A fejlesztés keretében 37 biomassza üzemelésű kazánt telepítenek majd megyénkben, a megújuló energiát hasznosító kazánok óvodákban, művelődési házakban, polgármesteri hivatalokban, önkormányzati intézményekben, egészségügyi intézményekben, egy bölcsődében és egy falusi sportcsarnokban váltják ki az elavult fűtési rendszert idén júniusig. A kazánprogram első üteméhez 13 megye, 27 kistérségének 82 települése csatlakozott, és 109 önkormányzati közintézmény vett részt benne. A Nógrád megyei teleülések a kazán 2.0 programban vehetnek részt. A legtöbb beépítés a balassagyarmati kistérségben lesz, ott 15 intézményben fűtenek majd a gazdaságosabb technológiával. Emellett a szécsényi kistérségből kilenc, a rétságiból hat, a pásztóból négy, a salgótarjániból kettő, a bátonyterenyei kistérségből pedig egy önkormányzati intézményt fűt majd biokazán. A program amellett, hogy az önkormányzatoknak mintegy 25 százalékos megtakarítást jelent, a kazángyártó kis- és középvállalatokat is támogatja, ráadásul Nógrád megyében 50 közmunkást is foglalkoztatnak majd a kazánok és aprítógépek mellé.

Forrás: radiofocus.hu

Címkék: kazán

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 11:29, szombat | Helyi

Móra Ferenc

1879. július 19.-én Kiskunfélegyházán született Móra Ferenc, a magyar ifjúsági irodalom talán legkiemelkedőbb alkotója, a Horthy-korszak ellenzéki sajtójának egyik legtehetségesebb publicistája.

2024. Július 20. 11:21, szombat | Helyi

Neil Armstrong és az amerikai Apollo-program

1969. július 20-án Neil Armstrong az amerikai Apollo-program keretében Edwin „Buzz” Aldrinnal együtt elsőként lépett a Holdra.

2024. Július 20. 09:00, szombat | Helyi

A 37. muzsikustábort rendezik meg Balassagyarmaton.

A 37. \"Zene határok nélkül\" elnevezésű nemzetközi muzsikustábort rendezik meg a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton szombattól július végéig.

2024. Július 20. 08:37, szombat | Helyi

Párizs 2024 - Ferenc pápa: az olimpiai játékok a békét, nem a háborút hirdetik.

Az olimpiai játékok természetüknél fogva a békéről, nem a háborúról szólnak hangoztatta Ferenc pápa Laurent Ulrich párizsi érseknek címzett és pénteken közzétett levelében.