Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2023. November 13. 17:18, hétfő | Helyi sport
Forrás: FRANKO NUGNES-KÖLES ISTVÁN ÁKOS

Íme a Red Bull új extrém, Brembóval közösen fejlesztett fékhűtése.

Íme a Red Bull új extrém, Brembóval közösen fejlesztett fékhűtése.

A Red Bull egy egyedi első fékhűtést fejlesztett a 2023-as Forma-1-es autójára, az RB19-re, amely részben a Brembo MotoGP-ben szerzett tapasztalataira támaszkodik.

A 2022-es technikai szabályváltozás egyik alábecsült része volt az első féktárcsák méretének növelése, ami mellé a féktárcsára hűtési célból fúrható lyukak méretét és mennyiségét is korlátozták, valamint a fékcsövek kivezetési pontját is megváltoztatták.Azt, hogy mekkora kihívást jelentett a csapatoknak hatékony fékhűtés kialakítása, jól mutatta a McLaren 2022-es példája, akik az alultervezett fékhűtés miatt a bahreini teszten nem tudtak versenyszimulációt teljesíteni addig, amíg a szénszálas fékborításukat ideiglenesen le nem cserélték egy titánból készült egységre. A Red Bull a 2023-as szezonra az autójuk optimalizálásának érdekében egy vadiúj, egyedi első fékhűtéssel készült, amit a Brembóval közösen fejlesztettek ki.Giorgio Piola képén remekül látszik, hogy a Red Bull a korábbinál is extrémebb módon szerelte fel hűtőbordákkal / hűtőtüskékkel a féknyerget, hogy a hűtőfelület maximalizálása mellett alacsonyan tartsák a fékrendszer súlyát. A féknyereg megnyitásain keresztül kivehetőek a féktárcsára fúrt lyukak is, amelyeken szellőzik a versenyek alatt akár 1000 °C-ra is felmelegedő karbon féktárcsa. A fékrendszer tervezésekor a Red Bull támaszkodhatott a Brembo MotoGP-ben szerzett tapasztalatára is, ahol a hasonló passzív hűtési módok optimalizálásával foglalkoznak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 21. 11:30, vasárnap | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Antonelli nyerte a Forma-2 főversenyét a Hungaroringen.

Az olasz Andrea Kimi Antonelli sikerével zárult a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj Forma-2-es programjának főversenye, amelyet vasárnap délelőtt rendeztek meg a Hungaroringen.

2024. Július 21. 09:45, vasárnap | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Colov rajt-cél győzelme a Forma-3-asoknál.

A bolgár Nikola Colov rajt-cél győzelmet aratott vasárnap a hungaroringi Magyar Nagydíj Forma-3-as főversenyén.

2024. Július 21. 09:30, vasárnap | Helyi sport

Balaton-átúszás - Elrajtolt a mezőny.

Vasárnap reggel elkezdődött a 42. Lidl Balaton-átúszás Révfülöpön.

2024. Július 21. 09:21, vasárnap | Helyi sport

HORZE Szabadidős Lovasverseny Szilvásvárad.

2024.07.20-án Szilvásváradrara utaztak a Fülöp LSE lovasai. Fülöp Veronika Edző,Deák Borbála,Földi Boglárka,Gulyás Eszter,Szegedi Kiara,Kis Virág Liliána,Molnár Lotti,Kósa Mira Anna,