Városlista
2024. augusztus 2, péntek - Lehel

Hírek

2023. Július 11. 22:56, kedd | Külföld
Forrás: thedrive.com - www.vezess.hu - Kovács Miklós

Ilyen belülről a világ legnagyobb benzinkútja: tömény, szédítő Amerika...

Ilyen belülről a világ legnagyobb benzinkútja: tömény, szédítő Amerika...

Európai szemmel szürreális, amit az Egyesült Államokban még benzinkútnak hívnak. A rekorder Buc-ee\'s töltőállomás tömény, émelyítő esszenciája az amerikai életmódnak.

Az Egyesült Államokban nincs normális életvitel autózás nélkül.

Egyes helyeken megoldható, de az esetek nagy részében az autó egyenlő a boldogulással, így mindenki gurul, ácsorog a dugóban, és tankol. Alig van olyan város, település, ahol a mindennapok megoldhatóak négykerekű nélkül.

Így a benzinkút ott tényleg egy szent hely, a szabadság folyadékát osztják gallonszám, európai szemmel még mindig szemtelenül olcsón. A világ legnagyobb benzinkútját is természetesen itt találjuk: a Buc-ee hálozat rekorderét Tennessee államban, közel Sevierville-hez húzták fel.

Egy 6874 négyzetméteres gigantikus létesítményről van szó, amiben maga a töltőállomás jelleg szinte másodlagos. Ez egyfajta temploma a fogyasztásnak, ahol a 120 darab töltőoszlop egyikénél mindig van hely, és ha tele a tank, akkor el lehet gurulni a bevásárlóközpontba, ahol 350 dolgozó lesi a vendég kívánságát, itt be lehet tolni egy fél marhával felérő BBQ-tálat, élvezni a zajt, a kiabálást, pózolni a cég hódszerű kabalájával.

Sőt, vezetett túrát is kapnak a látogatók, mintha csak egy értékes múzeumban vagy ezeréves várban lennének. Csakhogy itt történelmi emlékek helyett a szendvicsek végtelen sorát és a csak helyben megvásárolható pólót lehet megcsodálni.

Ez a hely mindig nyitva van, a nap huszonnégy órájában, a hét minden napján, egyfajta turistalátványosság is a praktikus funkciók mellett.

A Buc-ee erre épít, a maximumra pörgetett tankolás élményében utaznak, és főleg az ilyen hangulatra fogékony déli államokban terjeszkednek. Ez a folyamat pedig nem áll meg a 120 töltőoszlopos kisvárossal, Austin környékén, Texasban már épül egy másik Buc-ee, ami ennél is nagyobb lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 30. 08:10, kedd | Külföld

Robert Fico: ha Kijev tovább blokkolja az orosz kőolajexportot, Szlovákia leállítja a gázolajkivitelt Ukrajnába

Amennyiben a következő napokban nem újul meg az orosz kőolaj Ukrajnán át történő szállítása, a pozsonyi Slovnaft kőolajfinomító leállítja az Ukrajnába történő gázolajkivitelt

2024. Július 29. 08:00, hétfő | Külföld

Kamala Harris egy hét alatt 200 millió dolláros kampánytámogatáshoz jutott

Kamala Harris választási kampánya egy hét alatt 200 millió dollárnyi támogatáshoz jutott - közölte az alelnök és nem hivatalos demokrata elnökjelölt kampányigazgató-helyettese vasárnap.

2024. Július 25. 07:31, csütörtök | Külföld

A generációváltás szükségességével magyarázta visszalépését Joe Biden

A generációváltás szükségességével magyarázta visszalépését az elnökjelöltségtől Joe Biden amerikai elnök a nemzethez intézett szerdai beszédében.

2024. Július 24. 19:43, szerda | Külföld

Légikatasztrófa Nepálban

a lezuhant repülőgépen 18 utas halt meg. A Saurya Airlines belföldi járata felszállás közben lecsúszott a kifutópályáról és a földbe csapódott.