Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. December 16. 10:04, szerda | PR

Így keress munkát most

Így keress munkát most

A vírusválság által nehezített helyzetben kicsit tovább tart munkát keresni, de szerencsére nem lehetetlen. Összeszedtük a legjobb tippeket, hogy hol és hogyan keress munkát, ha új állásra van szükséged.

Vannak feketeöves álláskeresők, aki sok váltáson átestek már életükben, de vannak olyanok is, akik egy munkahelyen töltötték el életük nagyrészét. Aki nem szerzett nagy gyakorlatot korábban, most kicsit elveszve érezheti magát, ha új munkát keresne. Összeszedtük, hogy milyen forrásokból és hogyan keress munkát hatékonyan.

Állásportálok

Az online állásportálokon a legegyszerűbb új munkát keresni. Egy egyszerű internet elérés segítségével szinte korlátlan mennyiségű információhoz juthatsz regionális alapon és munkakörre szűrve, a jelentkezésedet pedig néhány kattintással le tudod adni.

Azért is érdemes regisztrálni ezekre a portálokra, mert hírlevél beállításával folyamatosan kaphatsz információt a frissen meghirdetett új munkákról.

Ajánlás

Amióta munkaerőpiac létezik, azóta mindig az ajánlás volt az egyik leghatékonyabb módja az álláskeresésnek. Ha munka után nézel, érdemes először az ismerősökkel megfuttatni, hogy tud-e valaki felvételről. Ez két irányban is hasznos: értesülsz olyan állásokról, amiket meg sem hirdettek, és kapsz egy pozitív referenciát, amivel már mindenki elé kerülhetsz.

FB oldalak

Az elmúlt évek egyik rendkívül hatékony munkakereső eszköze lett a Facebook. Vannak tematizált oldalak például külföldi munkára, vagy építőipari munkákra, de van olyan oldal is, ahol háztartási segéderőt keresnek családok.

3+1 tipp a sikerért

Mindenek előtt hozd rendbe a közösségi média jelenléted! Ha leinformálnak, ott fognak először utánad nézni és nem biztos, hogy egy részeg bulizós képpel szeretnél a leendő munkaadódnak bemutatkozni.

Írj egy ütős önéletrajzot! Remek önéletrajz mintákat lehet találni a nagy állásportálokon, amik segítenek megírni a tiédet is, akár angolul. Nem kell újra feltalálni a kereket, használd, ami elérhető!

Szabd testre a motivációs levelet! Hiba azt gondolni, hogy a motivációs levél felesleges kör egy jelentkezésnél. Ez az első lehetőséged, hogy személyes jó benyomást tégy a leendő munkaadódra, használd ki!

+1: Fontos az utókövetés. A legtöbbször elkövetett hiba az álláskeresésnél, hogy nincs utókövetés. Ha leadtad a jelentkezésedet, néhány nappal később küldj egy emailt, vagy ha elérhető a telefonszám, akkor hívd fel a hirdetőt. Ezzel az egy lépéssel tovább mész, mint az álláskeresők nagyrésze. Személyes kapcsolatot létesítesz, kitűnsz a tömegből és lehetőséget kapsz, hogy felkeltsd a leendő munkaadó érdeklődését. Nem utolsósorban nem kell heteket várnod a visszajelzésre, ami sokszor soha nem érkezik meg.Használd ki a lehetőséget és az utókövetést!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat