Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2017. Január 17. 09:12, kedd | Helyi
Forrás: police

Idős sértetteket fosztott ki - videóval

Idős sértetteket fosztott ki - videóval

Őrizetbe vettek egy 58 éves jászkiséri férfit a salgótarjáni nyomozók.

A rendőrség ügyeletére több bejelentés érkezett arról, hogy Salgótarján belterületén ismeretlen személy idős sértettek táskájából pénztárcát tulajdonított el.

A nyomozók a széleskörű adatgyűjtés eredményeképp beazonosították és 2017. január 16-án elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható O. Sándor 58 éves jászkiséri lakost.

A nyomozás adatai alapján a férfi 2016. november 22. és 2017. január 11. között Salgótarján belterületén - buszmegállóban, élelmiszerüzletben, továbbá egy gyógyszertárban - hét sértett táskájából figyelmüket elterelve készpénzt és személyes iratokat tulajdonított el. O. Sándor a bűncselekmények elkövetésekor többször a sértettek idős korát és óvatlanságát is kihasználta.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság épületébe előállított férfit hat rendbeli kifosztás bűntett és egy rendbeli lopás vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A nyomozók a férfit őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya vizsgálja, hogy a férfi további hasonló jellegű bűncselekmények elkövetésével összefüggésbe hozható-e.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 09:00, szerda | Helyi

Az A-vitamin csoport elnevezésének és táplálkozási ajánlásának átalakítását javasolják kutatók.

Az újonnan felfedezett A5-vitamin miatt az A-vitamin csoport új elnevezését és a táplálkozási ajánlások kiigazítását javasolja Bánáti Diána, az Szegedi Tudományegyetem (SZTE) professzora.

2024. Május 15. 08:21, szerda | Helyi

Robotsebészeti központot adtak át a Debreceni Egyetemen.

Az egyetemi fejlesztések újabb mérföldköveként robotasszisztált sebészeti rendszert helyeztek üzembe kedden a Debreceni Egyetem (DE) klinikai központjában.

2024. Május 15. 08:00, szerda | Helyi

Kissé szeles májusi idő.

Szinte mindenhol napos időre ébredhetünk, csupán néhol délkeleten fordulhat elő egy-egy gyenge futó zápor. Napközben a napos-gomolyfelhős idő mellett a Dunántúlon megnövekszik a fátyolfelhőzet is.

2024. Május 15. 07:59, szerda | Helyi

Idegen civilizációk nyomaira bukkanhattak a Tejútrendszerben

Hét olyan csillagot találtak, amelyeknek különös fényét természetes körülményekkel nehezebb megmagyarázni, mint azzal, hogy elkezdték hatalmas energiaközpontokká alakítani őket.