Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2017. Február 06. 10:02, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Idén sem kell hozzányúlni a biztonsági gáztartalékhoz

Idén sem kell hozzányúlni a biztonsági gáztartalékhoz

A teljes lakossági téli gázfogyasztás 2,3 milliárd köbméter, az enyhének ígérkező február elején pedig több mint 1,5 milliárd köbméternyi gáz van a tárolókban, a biztonsági tartalékhoz az idén sem kell hozzányúlni

- mondta Scherer Zsolt, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal szóvivője hétfőn az M1 aktuális csatornán. Emlékeztetett: Magyarország 3,7 milliárd köbméter betárolt gázzal kezdte meg a mostani fűtési szezont, ebből 2 milliárd volt a lakossági fűtési célra félretett mennyiség, ezt egészítette ki a mintegy 1 milliárd köbméter biztonsági tartalék, ami az illetékes miniszter rendelkezése alatt áll.

A szóvivő kiemelte: az ország gázellátása zömmel importon alapul, a tárolókban tartott stratégiai készlet biztonságot ad rendkívüli helyzet esetére.

Scherer Zsolt elmondta: az idén január 10-én volt a napi gáz csúcsfogyasztás 69,9 millió köbméterrel, az enyhülés nyomán ez 40 millió köbméterre esett vissza.

Megjegyezte, hogy a 69,9 millió köbméteres napi csúcsfogyasztás meg sem közelítette a 2006-os 90 millió köbméteres rekordot.

Címkék: fűtés, gáz, gáztartalék

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 21. 08:25, vasárnap | Belföld

Levelet kaptak a friss diplomások a miniszterelnöktől

Az érettségiző diákok után most a diplomások kaptak miniszterelnöki köszöntőt - írta a Magyar Nemzet online (MNO) szombaton.

2024. Július 21. 08:21, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 29. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Július 20. 07:19, szombat | Belföld

EM: kötelező lesz a környezeti hatásvizsgálat az akkumulátorgyáraknál

A zöldenergia a jövő, a magyar gazdaság jövője is. A zöldenergia előállításával, tárolásával foglalkozó vállalatok, üzemek száma egyre nő.