Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2014. Június 13. 07:30, péntek | Helyi
Forrás: infonograd

Huszonöt éves telefonos lelkisegély

Huszonöt éves telefonos lelkisegély

Megalakulásának huszonötödik évfordulóját ünnepelte a napokban a salgótarjáni telefonos lelkisegély szolgálat.

Salgótarjánban 1987 novemberében találkozott az a negyvenhat önkéntes, akik közül - közel két évig tartó képzés után - végül '89 júniusában tizenhat fővel alakult meg a nógrádi stáb. Az első hívást pedig szeptember negyedikén fogadták Salgótarjánban. A nógrádi megyeszékhely szolgálata az úttörőket jelentő szegedi, budapesti, debreceni, miskolci, győri stábok mellett még az elsők közé számított, ma pedig azon nyolc között van, ahol huszonnégy órásra bővült az ügyeleti idő. A feladatot térítésmentesen ellátó önkéntesek a nógrádi megyeszékhelyen átlagosan kétezer hívást fogadnak évente. A szombati ünnepségen köszöntötte az egykori és jelenleg is aktív stábtagokat az országos szervezet elnöke és elnökhelyettese, a régió vezetője, valamint Salgótarján polgármestere, és a befogadó intézmény a Közművelődési Nonprofit Kft vezetője is. Az ünnepségre eljöttek számos társszervezet képviselői is, akik a találkozó második felében egy kis szakmai konzultációra és rövid továbbképzésre is sort kerítettek.

Forrás: radiofocus.hu

Címkék: Lelkisegély

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 14:21, kedd | Helyi

Tombolt, lopott, bálba mégsem jutott!

Jármű önkényes elvétele, garázdaság, rongálás és lopás miatt is felelnie kell annak a rimóci lakosnak, akit a napokban fogtak el és vettek őrizetbe a szécsényi rendőrök.

2024. Július 16. 11:00, kedd | Helyi

Legyél te is iskolaőr!

Várjuk a jelentkezőket Nógrád vármegyében.

2024. Július 16. 10:58, kedd | Helyi

A LEGJOBB ÖT TV bemondó - Ön melyiküket kedvelte a legjobban?

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn. Ma már nincsenek tv bemondók, legalábbis a szó klasszikus értelmében. A televíziózás hőskorából hoztunk 5 legendát,

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.