Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2017. November 10. 13:40, péntek | Helyi
Forrás: NMKI

Huszonnégy új önkéntes tűzoltóval gazdagodott Nógrád megye

Huszonnégy új önkéntes tűzoltóval gazdagodott Nógrád megye

Az elmúlt hetekben három Nógrád megyében működő önkéntes egyesület huszonnégy tagja teljesítette a negyven órás önkéntes tűzoltó alap tanfolyamot Salgótarjánban.

A Karancs Speciális Mentőszolgálat, Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület, valamint az Ipoly-völgyi Különleges Mentő, Önkéntes Tűzoltó, Környezet- és Természetvédelmi Egyesület, továbbá az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület összesen huszonnégy tagja vágott neki hetekkel ez előtt, hogy negyven órás tűzoltó tanfolyam keretében szerezzen alaptanfolyami végzettséget. A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által megszervezett és lebonyolított tanfolyam elvégzése azért volt nagyon fontos, mert önkéntes tűzoltó egyesület tagjaként tűz- és káreset helyszínén kizárólag ennek birtokában lehet szaktevékenységet végezni. Az immáron szakvizsgás önkéntes tűzoltók az alaptanfolyam keretében a negyven óra során ismereteket szereztek többek között égéselmélet, oltóanyag ellátás és ismeret, tűzoltási szabályzat, tűzoltástaktika, szakfelszerelések vonatkozásában, továbbá részt vettek szerelési foglalkozáson, megismerték és alkalmazták a különböző védőeszközöket, tűzoltókészülékeket. A képzéseket több éves szakmai tapasztalattal rendelkező hivatásos tűzoltók tartották meg részükre – az elméleti oktatást a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálata, míg a gyakorlati képzést a salgótarjáni hivatásos tűzoltó-parancsnokság készenléti állománya bonyolította le. A napokban a záróvizsgák is lezajlottak, ahol a huszonnégy résztvevő a negyven órában elsajátított elméleti és gyakorlati ismereteiről egyaránt eredményesen adott számot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 10:58, kedd | Helyi

A LEGJOBB ÖT TV bemondó - Ön melyiküket kedvelte a legjobban?

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn. Ma már nincsenek tv bemondók, legalábbis a szó klasszikus értelmében. A televíziózás hőskorából hoztunk 5 legendát,

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.

2024. Július 16. 09:00, kedd | Helyi

A Hold és az Antares együttállása lesz látható szerda este az égbolton.

Szabad szemmel is látható lesz Hold és az Antares csillag együttállása szerda este tíz órától az égbolton - tájékoztatta a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Július 16. 08:39, kedd | Helyi

Rétvári Bence: jól indult a járóbeteg-időpontfoglalás az Egészségablak alkalmazásban.

Az indulás óta napi csaknem ötszáz időpontot foglaltak a betegek az Egészségablak mobilalkalmazással a járóbeteg-szakrendelőkben.