Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. November 10. 13:40, péntek | Helyi
Forrás: NMKI

Huszonnégy új önkéntes tűzoltóval gazdagodott Nógrád megye

Huszonnégy új önkéntes tűzoltóval gazdagodott Nógrád megye

Az elmúlt hetekben három Nógrád megyében működő önkéntes egyesület huszonnégy tagja teljesítette a negyven órás önkéntes tűzoltó alap tanfolyamot Salgótarjánban.

A Karancs Speciális Mentőszolgálat, Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület, valamint az Ipoly-völgyi Különleges Mentő, Önkéntes Tűzoltó, Környezet- és Természetvédelmi Egyesület, továbbá az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület összesen huszonnégy tagja vágott neki hetekkel ez előtt, hogy negyven órás tűzoltó tanfolyam keretében szerezzen alaptanfolyami végzettséget. A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által megszervezett és lebonyolított tanfolyam elvégzése azért volt nagyon fontos, mert önkéntes tűzoltó egyesület tagjaként tűz- és káreset helyszínén kizárólag ennek birtokában lehet szaktevékenységet végezni. Az immáron szakvizsgás önkéntes tűzoltók az alaptanfolyam keretében a negyven óra során ismereteket szereztek többek között égéselmélet, oltóanyag ellátás és ismeret, tűzoltási szabályzat, tűzoltástaktika, szakfelszerelések vonatkozásában, továbbá részt vettek szerelési foglalkozáson, megismerték és alkalmazták a különböző védőeszközöket, tűzoltókészülékeket. A képzéseket több éves szakmai tapasztalattal rendelkező hivatásos tűzoltók tartották meg részükre – az elméleti oktatást a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálata, míg a gyakorlati képzést a salgótarjáni hivatásos tűzoltó-parancsnokság készenléti állománya bonyolította le. A napokban a záróvizsgák is lezajlottak, ahol a huszonnégy résztvevő a negyven órában elsajátított elméleti és gyakorlati ismereteiről egyaránt eredményesen adott számot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 08:30, péntek | Helyi

Mozgalmas szerdán vannak túl tűzoltóink.

Frontálisan összeütközött egy kisbusz és egy személyautó szerda délután a 2-es főúton, Nőtincs közelében.

2024. Április 26. 08:00, péntek | Helyi

Reggel még gyengén fagyhat.

Sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő gomolyfelhőkből eleinte a középső és északkeleti régiókban, később nyugaton fordulhat csak néhol gyenge zápor.

2024. Április 25. 15:00, csütörtök | Helyi

Ismét jótékonysági koncert Nógrád vármegyében.

A rendőrök a Mátraverebély-Szentkút kegytemplomában megrendezett jótékonysági est bevételét a szécsényi Ferences Betánia Idősek Otthona és Testvéri Közössége részére ajánlották fel.

2024. Április 25. 14:21, csütörtök | Helyi

Egyhangúlag elfogadták a beszámolóját.

Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlése előtt értékelte a rendőrkapitányság tevékenységének elmúlt egy évét Bárnai Balázs rendőr alezredes, kapitányságvezető.